Kaikki kompostoinnista ja maanparannuksesta Kirsi Tuominen

Käytännöllinen opas kaikenlaiseen kompostointiin sekä kompostista syntyvän humuksen hyödyntämiseen maanparannusaineena.
Kirjassa on selkeät ohjeet elintarvike-, puutarha- ja käymäläkompostin perustamiseksi sekä niiden hoitamiseksi. Kirjassa esitellään myös muut yleiset kompostointitavat, kuten mato-, kate-, pinta-, syvä- ja lantakomposti.
Kirsi Tuominen vastaa kirjassaan yleisimpiin kompostoinnista esitettyihin kysymyksiin, mm. millaisen kompostin valitsen, miten poistan kompostin hajuhaitat, miten saan kompostin toimimaan tehokkaasti tai miten hoidan kompostia talvella.
Kompostista syntyvä humus on maanparannusaineista tärkein ja sen ansiosta kasvit kasvavat paremmin. Humus parantaa maan rakennettaja ylläpitää kasveille tärkeää maan pieneliötoimintaa. Kirjassa selvitetään humuksen kypsyysasteen merkitys erilaisille kasveille ja sen käyttömäärät puutarhan parhaaksi.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 3/2021
Sivumäärä: 133 s.
Koko: 175 x 220 mm
Sidosasu: nidottu, nelivärinen
Kirjastoluokka: 67.3
Pehmeäkantisen ISBN: 9789523753778
Sähkökirjan ISBN (epub): 978-952-312-151-5

Muuta: Kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Puutarhakirjoja

Kasvikset uuteen kasvuun Melissa Raupach & Felix Lill

Roskasta ruoaksi – vihannesten uusi elämä. Oiva opaskirja kertoo, miten vihannesjätteistä voi kasvattaa uutta satoa.

Kukkaloistoa keväästä syksyynSaila Routio

Oiva opas kaikille, jotka haluavat ottaa kaiken irti puutarhavuodesta. Väriloistoa varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Kovakantinen

Samettinen sammal puutarhassa ja ruukussaUlrica Nordström

Upeasti kuvitettu kirja vie lukijan joihinkin maailman kauneimpiin sammalpuutarhoihin ja opastaa, miten luoda trendikäs sammalpuutarha tai upeita ruukkuasetelmia kodin kaunistukseksi.

Suomalaiset marjatSinikka Piippo

Kattava tietoteos metsän ja puutarhan aarteista

Yrttiruutujen äärelläBertalan Galambosi

Suomen tunnetuin yrttiviljelytutkija esittelee kirjassaan 46 uutuusyrttiä ja antaa selkeät ohjeet niiden viljelyyn.