Paleo Ihmisen alkuperäinen ruokavalio ja moderni elämäntapaErik Wallsten ja Thomas Wahlström

Paleoruokavaliossa jäljitellään kivikautisten metsästäjä-keräilijöiden ruokavaliota ennen maanviljelyn syntyä. Tämä kirja esittelee paleoruokavalion perusteet, toteutuksen ja hyvät vaikutukset. Kirjassa annetaan myös kahden viikon ruokalista, jonka avulla paleo-ruokavalioon siirtyvän on helppo päästä alkuun.
Perimämme on ollut sama viimeiset 40 000 vuotta, mutta ympäristömme ja ravintomme ovat muuttu-neet radikaalisti muutaman viimeisen vuosikymmenen aikana. Nykyisin suuri osa ravinnostamme koostuu teollisesti prosessoidusta ruoasta, jonka nauttimiseen ei pitkä evoluutiomme ole meitä valmistanut. Vieläkin on olemassa joitakin alkuperäiskansoja, joiden ravinto perustuu vanhaan metsästys- ja keräilykulttuuriin. Nämä kansat ovat hämmästyttävän terveitä, eikä niiden keskuudessa esiinny länsimaisia kansantauteja ja elintasosairauksia.
Tämä kirja antaa hyviä ohjeita myös oikeanlaisesta liikunnasta sekä muista terveeseen elämäntapaan liittyvistä asioista.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 2/2015, viikolla 10
Sivumäärä: 143 s.
Kirjastoluokka: 59.34
Sähkökirjan ISBN (epub): 9789523121607

Muuta: Suomennos Minerva Pietilä, kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Muita terveys- ja kauneuskirjoja

Irti tulehduskierteestäRauli Mäkelä ja Timo Elo

Apua lasten infektioihin ja allergioihin. Jokaisen lapsiperheen ehdoton käsikirja.

Rinnat Annika Kaarnalehto

Rinnat ovat tärkeässä osassa jokaisen naisen elämässä: murrosiässä, seksuaalisuudessa, naiseudessa, äitiydessä, ikääntyessä, sairastaessa. Mutta paljonko oikeastaan tiedämme niistä?

Kauppatavarana terveysJuhani Knuuti

Miten erottaa oikea terveystieto huuhaasta, toimivat neuvot virheellisistä väittämistä? Lääketieteen tohtori, professori Juhani Knuuti opastaa kirjassaan ymmärtämään ja tulkitsemaan ympärillämme vellovia, usein varsin ristiriitaisia terveysväittämiä.

Elinvoimaa mausteistaSinikka Piippo

Mausteissa piilee todellinen terveyden aarreaitta

VillivihanneksetSinikka Piippo

Piippo kertoo kirjassaan villivihannesten sisältämistä aineosista,niiden vaikutuksesta terveyteemme sekä kasvien keruusta, säilönnästä, käyttö- ja valmistustavoista ja lääkkeellisistä vaikutuksista.