Kirja: Nykyajan tehokkaimmat aseet  (Martin J. Dougherty)

Kirja on loppuunmyyty.

Nykyajan tehokkaimmat aseet Nopeus • panssarointi • kaliiperi • tulivoimaMartin J. Dougherty

Taidokkaasti kuvitettu tietoteos vertailee havainnollisesti eri asejärjestelmiä ja niiden ominaisuuksia, kuten nopeutta, panssarointia, kaliiperia, tulivoimaa ja kantamaa. 

Vertailussa on yli 300 erilaista asetta tai asejärjestelmää 1990-luvulta tähän päivään.

Teos on jaettu viiteen päälukuun: ilmavoimat, panssaroidut taisteluajoneuvot, tykit, pommit ja ohjukset, merivoimat, miehistön aseistus.

Selkeät kaavakuvat havainnollistavat eri aseiden ja asejärjestelmien ominaisuuksia ja selvittävät samantyyppisten aseiden välisiä eroja ja tehokkuutta.

Kirja vertailee myös samoilla sotanäyttämöillä, mm. Persianlahdella, Irakissa, Afganistanissa ja Lähi-idässä käytettyjä aseita.

Ainutlaatuinen hakuteos jokaiselle aseistuksesta kiinnostuneelle.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 8/2014, viikolla 39
Sivumäärä: 224 s.
Kirjastoluokka: 90.3

Muuta: Suomennos Kirsti Peitsara

Kirjan laji

Muita sotakirjoja

Talvisota venäläisin silminBair Irincheev

Uusinta venäläistä sotahistoriaa

Kiitoskortti HitleriltäJari Vilén & Markku Jokisipilä

SS-mies Jorma Laitisen autenttiset päiväkirjat tarjoavat yksilön näkökulman erikoiseen historiamme vaiheeseen, jossa osana Suomen välirauhan aikaista ulkopolitiikkaa valtio siunasi hiljaisesti vapaaehtoisten lähdön sotilaskoulutukseen Saksaan ja heidän jäämisensä taistelemaan saksalaisissa SS-joukoissa itärintamalle.

Koodinimi Valkoiset bussitBo Lidegaard

Alkuvuonna 1945 sadat valkoiset bussit matkasivat pitkin romahtavaa Kolmatta valtakuntaa noutaen turvaan yli 20 000 vankia.Bo Lidegaard on tutkinut operaation historialliset taustat perusteellisesti ja koonnut aineistosta trillerimäisen jännittävän kirjan.

Asevelisurmat Atso Haapanen

Suomen kenttäoikeuksissa käsitellyt asevelisurmat ensimmäistä kertaa kattavasti yksissä kansissa

Hermann GöringHeinrich Fraenkel ja Roger Manvell

Kirja avaa ainutlaatuisen näkymän häikäilemättömän natsijohtajan kunnianhimoon, brutaaliin toimintaan ja ylelliseen yksityiselämään. Samalla se on vahva kuvaus Kolmannen valtakunnan noususta ja tuhosta.