Kirja: Onnen maa – L. Onervan elämä ja runot (Hannu Mäkelä)

Kirja on loppuunmyyty.

Onnen maa – L. Onervan elämä ja runot Hannu Mäkelä

Runoilija L. Onerva, aikansa kohukirjailija, oli moderni, itsenäinen nainen, joka herätti huomiota yhteiskuntakritiikillään ja epäsovinnaisilla elämänvalinnoillaan. Pienoiselämäkerta Onnen maa on kirjailija Hannu Mäkelän kunnianosoitus L. Onervana tunnetulle Hilja Onerva Lehtiselle, jonka syntymästä tulee 28.4.2007 kuluneeksi 125 vuotta. 

Kirja paljastaa L. Onervan kirjoittamisen motiivit ja elämän kipukohdat: äidin menetys 7-vuotiaana, nuoruuden epäonnistunut liitto, rakkaussuhteiden kariutuminen sekä Eino Leinon että Leevi Madetojan kanssa, lapsettomuus, alkoholi, mielisairaala-aika ja keskenjääneet opinnot. Kirjoittaminen oli L. Onervan voimavara ja pelastus – hänen laaja tuotantonsa käsittää kaikkiaan 33 teosta.

 LOPPUUNMYYTY

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 3/2007
Sivumäärä: 226 s.
Kirjastoluokka: 86.2

Kirjan laji

Lisää elämänkertoja ja muistelmia

Marie Curie ja tyttäretClaudine Monteil

Kolme naista, joiden rohkeus ja älykkyys muuttivat maailmaa

Melania TrumpBojan Bozar – Igor Omerza

Ensimmäinen elämäkertateos Melania Trumpista paljastaa, millainen on Yhdysvaltain uusi ensimmäinen nainen ja millaisten elämänvaiheiden läpi hänen tiensä Valkoiseen taloon on kulkenut.

Paholainen vuoteessaniCarolyn Woods

Dekkareiden lukeminen saa meidät helposti ajattelemaan, ettei mikään luettu enää järkytä meitä. Tämä tyrmäävä tositarina osoittaa, että niin ei ole.Romanssihuijaus on petoksista julmin.

Auschwitzin seitsemän kääpiötäYehuda Koren - Eilat Negev

Aikana, jolloin natsi-ideologia antoi olemassaolon oikeuden vain terveimmille ja vahvimmille, merkitsi keskitysleirille joutuminen vammaiselle juutalaiselle varmaa kuolemaa. Ovitzin perheelle perinnöllinen lyhytkasvuisuus kuitenkin osoittautui pelastukseksi.

Rikollinen elämäniJ. K. Tamminen

J. K. Tammisen omaelämäkerta on huima matka elämän harmaan alueen hämäriin syövereihin. Matkaoppaana mies, joka aikoinaan oli monilahjakas neuvonantaja rikosten maailmassa.