Kirja: Onnen maa – L. Onervan elämä ja runot (Hannu Mäkelä)

Kirja on loppuunmyyty.

Onnen maa – L. Onervan elämä ja runot Hannu Mäkelä

Runoilija L. Onerva, aikansa kohukirjailija, oli moderni, itsenäinen nainen, joka herätti huomiota yhteiskuntakritiikillään ja epäsovinnaisilla elämänvalinnoillaan. Pienoiselämäkerta Onnen maa on kirjailija Hannu Mäkelän kunnianosoitus L. Onervana tunnetulle Hilja Onerva Lehtiselle, jonka syntymästä tulee 28.4.2007 kuluneeksi 125 vuotta. 

Kirja paljastaa L. Onervan kirjoittamisen motiivit ja elämän kipukohdat: äidin menetys 7-vuotiaana, nuoruuden epäonnistunut liitto, rakkaussuhteiden kariutuminen sekä Eino Leinon että Leevi Madetojan kanssa, lapsettomuus, alkoholi, mielisairaala-aika ja keskenjääneet opinnot. Kirjoittaminen oli L. Onervan voimavara ja pelastus – hänen laaja tuotantonsa käsittää kaikkiaan 33 teosta.

 LOPPUUNMYYTY

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 3/2007
Sivumäärä: 226 s.
Kirjastoluokka: 86.2

Kirjan laji

Lisää elämänkertoja ja muistelmia

Minä Husu, suomalialainenAbdirahim Hussein – Markku Hattula

Suosittuna radiopersoonana ja poliitikkona tunnetuksi tulleen Husun tarina hänen itsensä kertomana.

Simon EloSimon Elo & Juha-Pekka Tikka

Yllättävä ja hurja kuvaus Suomen politiikan ytimestä 2010-luvulla. Lukija saa elää mukana perussuomalaisten hajaannuksen todelliset syyt, kansanedustajien toilailut ja Eduskuntatalon salat.

Ronald ReaganKarin Henriksson

Miten Hollywood-näyttelijästä ja vannoutuneesta demokraatista tuli eturivin republikaani ja Yhdysvaltain 40. presidentti? Teos käy läpi niin Reaganin nuoruusvuodet ja näyttelijäuran kuin toiminnan Kalifornian kuvernöörinä sekä Valkoisessa talossa vietetyt vuodet 1981–1989.

RocksJoe Perry

Joe Perryn omaelämäkerta on vetävä, humoristinen ja brutaalin suorasukainen kuvaus elämästä rock-areenoilla ja niiden ulkopuolella.

KansallisrunoilijaPanu Rajala

Kuinka tullaan kansallisrunoilijaksi? Panu Rajala kertoo kirjallisuutemme merkittävimmän kulttihenkilön Johan Ludvig Runebergin (1804-1877) tarinan.