Kirja: Onnen maa – L. Onervan elämä ja runot (Hannu Mäkelä)

Kirja on loppuunmyyty.

Onnen maa – L. Onervan elämä ja runot Hannu Mäkelä

Runoilija L. Onerva, aikansa kohukirjailija, oli moderni, itsenäinen nainen, joka herätti huomiota yhteiskuntakritiikillään ja epäsovinnaisilla elämänvalinnoillaan. Pienoiselämäkerta Onnen maa on kirjailija Hannu Mäkelän kunnianosoitus L. Onervana tunnetulle Hilja Onerva Lehtiselle, jonka syntymästä tulee 28.4.2007 kuluneeksi 125 vuotta. 

Kirja paljastaa L. Onervan kirjoittamisen motiivit ja elämän kipukohdat: äidin menetys 7-vuotiaana, nuoruuden epäonnistunut liitto, rakkaussuhteiden kariutuminen sekä Eino Leinon että Leevi Madetojan kanssa, lapsettomuus, alkoholi, mielisairaala-aika ja keskenjääneet opinnot. Kirjoittaminen oli L. Onervan voimavara ja pelastus – hänen laaja tuotantonsa käsittää kaikkiaan 33 teosta.

 LOPPUUNMYYTY

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 3/2007
Sivumäärä: 226 s.
Kirjastoluokka: 86.2

Kirjan laji

Lisää elämänkertoja ja muistelmia

Paavo SusitaivalJussi Niinistö

Jussi Niinistö on kirjoittanut ansiokkaan elämäkerran aatteen miehestä, joka asetti isänmaan edun kaikkien sääntöjen yläpuolelle.

Iiro Viinanen - HenkilökuvaRisto Uimonen

Värikäs kappale Suomen poliittista lähihistoriaa

Ann SelinPirkko Vekkeli – Ismo Loivamaa

Henkilökuva palvelualojen ammattiliitto PAMin pitkäaikaisesta puheenjohtajasta, joka on vuosien varrella useasti antanut julkisuudessa kasvot koko ammattiyhdistysliikkeen arvoille ja kamppailuille.

Konkursseja ja muita konnuuksiaJ. K. Tamminen

On monta tapaa hoidella vaikeuksiin joutunut yrittäjä kuiville. J. K. Tamminen tuntee ne kaikki. Talousrikollisen muistelmat ovat uskomatonta kertomaa eri tavoin toteutetuista vedätyksistä ja kieroin keinoin kerätyistä suurista voitoista.

Lumoava Eeva-Kaarina VolanenPirkko Vekkeli - Ismo Loivamaa

1900-luvun valovoimaisimpiin suomalaisiin elokuvatähtiin kuuluvan näyttelijän kiehtova elämäkerta