Kirja: Hitlerin pohjoinen rintama   (Bob Carruthers (toim.))

Kirja on loppuunmyyty.

Hitlerin pohjoinen rintama Saksan armeijan operaatiot Norjassa ja Suomessa 1940-1945Bob Carruthers

Teos antaa valaisevan kuvan Hitlerin armeijan toimista ja suunnitelmista pohjoisella sotatoimialueella. Se perustuu Saksalta toisen maailmansodan jälkeen takavarikoituihin armeijan arkistoihin ja saksan riveissä taistelleiden veteraanien haastatteluihin. Tuloksena on autenttinen ja erittäin yksityiskohtainen kuvaus operaatioista, jotka sotahistoriankirjoituksessa ovat usein jääneet vähälle huomiolle, Keski-Euroopassa käytyjen taistelujen varjoon

Saksan armeija suoritti Pohjois-Euroopassa kaksi suurta sotilasoperaatiota. Ensimmäinen käynnistettiin Norjaa ja Tanskaa vastaan 9.4.1940. Toinen, Suomen maaperältä käynnistetty operaatio Neuvostoliittoa vastaan alkoi 22.6.1941. Näiden sotatoimien näyttämönä oli alue, joka ulottui Pohjanmereltä Jäämerelle ja Norjan länsirannikolta Bergenistä aina Petroskoihin saakka. Hitlerille alue oli strategisesti tärkeä, ja tämä pohjoinen rintama vuoden 1941 operaatioiden jälkeen sitoi pysyvästi sijoitettuna yhteensä yli puoli miljoonaa miestä.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 9/2013
Sivumäärä: n. 300 s.
Kirjastoluokka: 92.73, 90.

Muuta: Suomennos Maikki Soro, Kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Muita sotakirjoja

Sisällissodan 1918 unohdetut taistelutAtso Haapanen

Atso Haapasen teos raportoi kansalaissodan alusta ja lopusta, vaiheista, jotka usein unohtuvat kansalaissodasta kertovassa kirjallisuudessa.

Toisen maailmansodan tehokkaimmat aseetMichael E. Haskew

Taidokkaasti kuvitettu tietoteos toisessa maailmansodassa käytetystä aseistuksesta.

Itärintaman operaatiokartasto 1941–1945Robert Kirchubel

Tämä laaja kartasto visualisoi kaikki sotatoimet, joita Berliinistä aina Moskovan edustalle, Stalingradiin ja Itä-Preussiin ulottuneella rintamalla käytiin.

Suomen armeijan venäläinen perintöViacheslav Nikitin

Ainutlaatuinen tietoteos Suomen armeijassa palvelleista entisistä Venäjän armeijan upseereista sekä tapahtumista, jotka johtivat Suomen asevarastojen täydentymiseen venäläisellä ja neuvostoliittolaisella aseistuksella.

Puna-armeijan panssarivaunutDavid Porter

Upeasti kuvitettu opas Neuvostoliiton asevoimien toisessa maailmansodassa käyttämistä panssarivaunuista, panssarivaunuyksiköistä ja niiden operaatioista.