Kirja: Hitlerin pohjoinen rintama   (Bob Carruthers (toim.))

Kirja on loppuunmyyty.

Hitlerin pohjoinen rintama Saksan armeijan operaatiot Norjassa ja Suomessa 1940-1945Bob Carruthers

Teos antaa valaisevan kuvan Hitlerin armeijan toimista ja suunnitelmista pohjoisella sotatoimialueella. Se perustuu Saksalta toisen maailmansodan jälkeen takavarikoituihin armeijan arkistoihin ja saksan riveissä taistelleiden veteraanien haastatteluihin. Tuloksena on autenttinen ja erittäin yksityiskohtainen kuvaus operaatioista, jotka sotahistoriankirjoituksessa ovat usein jääneet vähälle huomiolle, Keski-Euroopassa käytyjen taistelujen varjoon

Saksan armeija suoritti Pohjois-Euroopassa kaksi suurta sotilasoperaatiota. Ensimmäinen käynnistettiin Norjaa ja Tanskaa vastaan 9.4.1940. Toinen, Suomen maaperältä käynnistetty operaatio Neuvostoliittoa vastaan alkoi 22.6.1941. Näiden sotatoimien näyttämönä oli alue, joka ulottui Pohjanmereltä Jäämerelle ja Norjan länsirannikolta Bergenistä aina Petroskoihin saakka. Hitlerille alue oli strategisesti tärkeä, ja tämä pohjoinen rintama vuoden 1941 operaatioiden jälkeen sitoi pysyvästi sijoitettuna yhteensä yli puoli miljoonaa miestä.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 9/2013
Sivumäärä: n. 300 s.
Kirjastoluokka: 92.73, 90.

Muuta: Suomennos Maikki Soro, Kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Muita sotakirjoja

Puna-armeijan panssarivaunutDavid Porter

Upeasti kuvitettu opas Neuvostoliiton asevoimien toisessa maailmansodassa käyttämistä panssarivaunuista, panssarivaunuyksiköistä ja niiden operaatioista.

YönoidatLjuba Vinogradova

Vuonna 1941 perustettiin puna-armeijalle hävittäjärykmentti 586 sekä pommittajarykmentit 587 ja 588. Kaikista toisessa maailmansodassa taistelleista lentorykmenteistä nämä kolme erosivat siinä, että niiden jäsenet olivat kaikki naisia.

Talvisodan sankaritDavid Campbell

Runsaasti piirroksia, valokuvia sekä taktiikka- ja taistelukarttoja sisältävä teos vertailee havainnollisesti talvisodassa vastakkain olleiden suomalaisten ja neuvostosotilaisen valmiuksia, varustelua ja taistelutahtoa.

Sodassa kuolleet Mannerheim-ristin ritaritHeikki Lehtonen

Heikki Lehtonen on koonnut teokseensa kaikkien vuosina 1941–1945 sodassa kuolleiden Mannerheim-ristin ritarien elämänkaaren, sotatien ja kuolinolosuhteet.