Kirja: Finljandija (M. Markov - toim. Pekka Tuomikoski)

Saatavana sähkökirjana sähkökirjoja myyvistä kaupoista.

  Finljandija Puna-armeijan Suomi-opas 1939M. Markov ja Pekka Tuomikoski

  Ennen suomentamaton Finljandija on ainutlaatuinen historiallinen dokumentti ja järisyttävä ajankuva, sillä se tuo esiin Neuvostoliiton ja ennen kaikkea Stalinin ajatukset Suomen kohtalosta talvisodan kynnyksellä 1939. Teoksen tehtävänä oli valmistaa puna-armeijaa ”oikeudenmukaiseen sotaan” ja tarjota ”ideologisesti oikeaa” tietoa maasta, jota oltiin pian liittämässä Neuvostoliittoon.

  Finljandija jaettiin kaikkiin puna-armeijan joukko-osastoihin talvisodan syttymisestä jatkosodan vuosiin saakka. Siitä otettiin 100 000 kappaleen ensipainos ja pian sen jälkeen kaksi uutta painosta.

  Neuvostokansan uljaat pojat auttavat suomalaista ystävyyskansaa karkottamaan tyrannit ja pyövelit – cajanderit, tannerit, mannerheimit, jotka ovat imperialististen isäntiensä käskystä panneet pystyyn sodan Neuvostoliittoa – koko maailman työläisten isänmaata – vastaan.”

  Kirjan tiedot

  Ilmestymisaika: 8/2013
  Sivumäärä: n. 100 s.
  Kirjastoluokka: 92.73
  Sähkökirjan ISBN: 9789524928120

  Muuta: Suomennos Lauri Hannila, Kansi Taittopalvelu Yliveto oy

  Kirjan laji

  Muita historiakirjoja

  Sunnuntaikävelyllä sotien ajan HelsingissäPauli Jokinen

  Kirja esittelee yli 50 kiinnostavaa sotahistoriallista retkikohdetta pääkaupunkiseudulta.

  Natsi-Saksan salaiset suunnitelmatChris McNab

  Miltä maailma näyttäisi tänään, jos Saksa olisi voittanut toisen maailmansodan?

  KieltolakiJonna Pulkkinen

  Kirja esittelee Suomessa olleita erilaisia alkoholirajoituksia kautta maan historian, keskittyen kuitenkin vuosien 1919–1932 kieltolakiin ja sen seurauksiin.

  Hitlerin kotkanpesä ja Berghof 1922-1944Thierry Lentz

  Historiallinen tutkimusmatka legendaariseen paikkaan, josta käsin ohjailtiin maailman kohtaloa. Kirja kertoo seikkaperäisesti, millainen oli Hitlerin ja hänen lähipiirinsä ”lomaparatiisi” ja millaista elämää siellä vietettiin.

  Isäni oli natsiGerald Posner

  Gerald Posner on haastatellut yhtätoista Hitlerin sisäpiiriin kuuluneen henkilön poikaa ja tytärtä, jotka kertovat ensimmäistä kertaa, millaista oli kasvaa natsi-johtajien lapsena ja miten tämä menneisyys on heidän elämäänsä vaikuttanut.