Kirja: Finljandija (M. Markov - toim. Pekka Tuomikoski)

Saatavana sähkökirjana sähkökirjoja myyvistä kaupoista.

  Finljandija Puna-armeijan Suomi-opas 1939M. Markov ja Pekka Tuomikoski

  Ennen suomentamaton Finljandija on ainutlaatuinen historiallinen dokumentti ja järisyttävä ajankuva, sillä se tuo esiin Neuvostoliiton ja ennen kaikkea Stalinin ajatukset Suomen kohtalosta talvisodan kynnyksellä 1939. Teoksen tehtävänä oli valmistaa puna-armeijaa ”oikeudenmukaiseen sotaan” ja tarjota ”ideologisesti oikeaa” tietoa maasta, jota oltiin pian liittämässä Neuvostoliittoon.

  Finljandija jaettiin kaikkiin puna-armeijan joukko-osastoihin talvisodan syttymisestä jatkosodan vuosiin saakka. Siitä otettiin 100 000 kappaleen ensipainos ja pian sen jälkeen kaksi uutta painosta.

  Neuvostokansan uljaat pojat auttavat suomalaista ystävyyskansaa karkottamaan tyrannit ja pyövelit – cajanderit, tannerit, mannerheimit, jotka ovat imperialististen isäntiensä käskystä panneet pystyyn sodan Neuvostoliittoa – koko maailman työläisten isänmaata – vastaan.”

  Kirjan tiedot

  Ilmestymisaika: 8/2013
  Sivumäärä: n. 100 s.
  Kirjastoluokka: 92.73
  Sähkökirjan ISBN: 9789524928120

  Muuta: Suomennos Lauri Hannila, Kansi Taittopalvelu Yliveto oy

  Kirjan laji

  Muita historiakirjoja

  KotiryssätHeikki Saari

  Mitä ja keitä olivat kotiryssät? Ohjailivatko he suomen sisäpolitiikkaa? Syyllistyivätkö kotiryssän hyysääjät maanpetokseen tai vakoiluun? Heikki Saaren teos valottaa näitä ja monia muita kauan vaiettuun ilmiöön liittyviä kysymyksiä.

  Viisi päivää, jotka vavisuttivat Eurooppaa Nicholas Best

  Ainutlaatuinen synteesi viidestä päivästä, jolloin fasismi menetti kuolettavan otteensa Euroopasta.

  Isäni oli natsiGerald Posner

  Gerald Posner on haastatellut yhtätoista Hitlerin sisäpiiriin kuuluneen henkilön poikaa ja tytärtä, jotka kertovat ensimmäistä kertaa, millaista oli kasvaa natsi-johtajien lapsena ja miten tämä menneisyys on heidän elämäänsä vaikuttanut.

  Punaorvot 1918Mervi Kaarninen

  Lapset sisällissodan uhreina.

  Muistolaattabongarin opasPauli Jokinen

  14 kävelyreittiä, joita seuraamalla pääsee tutustumaan eri kaupunginosien muistolaattoihin. Runsaasti kuvitettu kirja kertoo niiden tarinat.