Kirja: Kukkia Birgitalle (Siina Tiuraniemi)

Saatavana sähkökirjana sähkökirjoja myyvistä kaupoista.

  Kukkia Birgitalle Siina Tiuraniemi

  Kukkia Birgitalle on riemastuttava romaani sukupolvikuilusta, joka silloittuu yllättävällä tavalla. Parikymppiset nykynuoret kohtaavat sodan käyneen sukupolven hoitokodissa.

  Miska lähtee äitinsä pyynnöstä viemään kukkia kaukaiselle sukulaiselleen hoitokotiin. Birgitta osoittautuu pahansisuiseksi, rikkaaksi alkoholistiksi, jonka jalat on juuri amputoitu. Eikä hän kaipaa tulppaaneita, vaan jotain tanakampaa mielialan kohentamiseen.

  Miska ajautuu vähitellen salakuljettamaan kannabista ja lauantaimakkaraa hoitokodin muillekin rammoille, vanhuksille ja veteraaneille. Tästä alkaa energinen tarinavyöry, johon sekaantuu kummallinen ja teatraalinen herra Kurttu, hoitokodin asukkaat ja henkilökunta.

  Kukkia Birgitalle näyttää, miten tekopyhästi suhtaudumme niin vanhusten kuin nuorison edesottamuksiin. Ei ole lainkaan päivänselvää, kummat käyttäytyvät huonommin. Mutta tämä on selvää: äkillinen myötätunnonpuuska on kaunista ja yksinäisyys on pahinta, mitä voi olla. Sen saavat tuta niin nuoret kuin vanhat.

  Esikoisromaanissaan Siina Tiuraniemi todistaa armoitetun tarinankertojan lahjansa, jossa vakavat teemat yhdistyvät salaviisaaseen huumoriin.

  Kirjan tiedot

  Ilmestymisaika: 9/2013
  Sivumäärä: n. 250 s.
  Kirjastoluokka: 84.2
  Sähkökirjan ISBN: 9789524928137

  Muuta: Kansi taittopalvelu Yliveto oy

  Kirjan laji

  Lisää romaaneita

  Ilonhilaaja Panu Rajala

  Panu Rajalan satiirinen romaani hilaa väkisin ilon pintaan viimeaikaisten maailmantapahtumien säikäyttämissä lukijoissa.

  Finnskogen, elämän kehtoBritt Karin Larsen

  Vangitseva historiallinen romaani Norjan ja Ruotsin rajametsien etnisestä vähemmistöstä, metsäsuomalaisista, ja heidän elämästään Suomalaismetsissä 1800-luvun puolivälissä.

  Läpi tulihelvetinMikko Haaja

  Laadukas ja todenmukainen sotaromaani, jota lukiessa tuntuu kuin olisi itsekin taisteluissa mukana.

  ReunallaTapani Heinonen

  Romaani vihasta, rakkaudesta ja oikeudesta omaan minuuteen

  Kun maailma järkkyiAyn Rand

  Kun maailma järkkyi on yksi maailmankirjallisuuden luetuimmista ja laajimmista romaaneista. Kun amerikkalaisilta vuonna 1991 kysyttiin, mikä kirja on eniten vaikuttanut heidän elämäänsä, se nousi toiselle sijalle heti Raamatun jälkeen.