Kirja: Eero Heinäluoma (Heikki Saari)

Saatavana sähkökirjana sähkökirjoja myyvistä kaupoista.

  Eero Heinäluoma Tasavallan vahva miesHeikki Saari

  Henkilökuva avaa uusia, piiloon jääneitä näkökulmia ihmiseen ja poliitikkoon nimeltä Eero Heinäluoma. Millainen ihminen on julkikuvan takana? Mitkä ovat hänen arvonsa ja elämänihanteensa? Millainen on hänen maailmankatsomuksensa? Mikä merkitys työllä ja työväenliikkeellä on hänelle?

  Eero Heinäluoma astui aktiivisesti päivänpolitiikkaan vuonna 2002, vasta 47-vuotiaana. Sen jälkeen hänen nousunsa politiikan huipulle on ollut nopeaa. Hän on ehtinyt toimia 2000-luvulla jo monissa merkittävissä tehtävissä: Sdp:n puoluesihteerinä ja puheenjohtajana, kansanedustajana, valtiovarainministerinä, eduskuntaryhmän puheenjohtajana ja eduskunnan puhemiehenä.

  Teos kertoo voimakastahtoisen miehen tiestä nuorisopolitiikan, ay-liikkeen ja puoluepolitiikan kautta poliittisen kentän kiistattomaksi pelinrakentajaksi. Ay-liikkeen ja oman puolueensa vahvasta miehestä on tullut koko tasavallan vahva mies.

  Heinäluoma valittiin Sdp:n puheenjohtajaksi Paavo Lipposen jälkeen vuonna 2005. Puolueen vuonna 2007 kärsimän vaalitappion jälkeen hän kuitenkin kaikkien yllätykseksi luopui puheenjohtajuudesta. Kirja valottaa dramaattisen päätöksen taustoja ja sen jälkeisiä käännekohtia Heinäluoman uralla.

  Kirjassa käydään myös läpi suomalaista ay-politiikkaa ja puoluepolitiikkaa 1980-luvulta lähtien, nuorisoradikalismin ja suomettumisen ajoista nykypäivään. Moni poliittinen tapahtuma saa lisävalaistusta.

  Kirjan tiedot

  Ilmestymisaika: 3/2013
  Sivumäärä: n. 300 s.
  Kirjastoluokka: 99.1
  Sähkökirjan ISBN: 9789524927581

  Muuta: kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

  Kirjan laji

  Lisää elämänkertoja ja muistelmia

  AdeleChas Newkey-Burden

  Vuosikymmenen suosituimman brittilaulajattaren koko elämäntarina vaatimattomasta lapsuudesta aina tämän päivän megamenestykseen.

  Minä, Wayne RooneyWayne Rooney

  Manchester Unitedin johtotähti kertoo värikkään tarinansa. Esipuheen futisfanien toivekirjaan on kirjoittanut Sir Alex Ferguson.

  Bobby OrrBobby Orr

  Kanadalaisen NHL-legendan omaelämäkerta, joka on yhtä ainutlaatuinen kuin miehen ura.

  Rautakoura Per-Erik LundhRisto Uimonen

  Henkilökuva yhdestä suomalaisen ay-liikkeen arvostetuimmista ja vaikutusvaltaisimmista johtohahmoista