Kirja: Eero Heinäluoma (Heikki Saari)

Saatavana sähkökirjana sähkökirjoja myyvistä kaupoista.

  Eero Heinäluoma Tasavallan vahva miesHeikki Saari

  Henkilökuva avaa uusia, piiloon jääneitä näkökulmia ihmiseen ja poliitikkoon nimeltä Eero Heinäluoma. Millainen ihminen on julkikuvan takana? Mitkä ovat hänen arvonsa ja elämänihanteensa? Millainen on hänen maailmankatsomuksensa? Mikä merkitys työllä ja työväenliikkeellä on hänelle?

  Eero Heinäluoma astui aktiivisesti päivänpolitiikkaan vuonna 2002, vasta 47-vuotiaana. Sen jälkeen hänen nousunsa politiikan huipulle on ollut nopeaa. Hän on ehtinyt toimia 2000-luvulla jo monissa merkittävissä tehtävissä: Sdp:n puoluesihteerinä ja puheenjohtajana, kansanedustajana, valtiovarainministerinä, eduskuntaryhmän puheenjohtajana ja eduskunnan puhemiehenä.

  Teos kertoo voimakastahtoisen miehen tiestä nuorisopolitiikan, ay-liikkeen ja puoluepolitiikan kautta poliittisen kentän kiistattomaksi pelinrakentajaksi. Ay-liikkeen ja oman puolueensa vahvasta miehestä on tullut koko tasavallan vahva mies.

  Heinäluoma valittiin Sdp:n puheenjohtajaksi Paavo Lipposen jälkeen vuonna 2005. Puolueen vuonna 2007 kärsimän vaalitappion jälkeen hän kuitenkin kaikkien yllätykseksi luopui puheenjohtajuudesta. Kirja valottaa dramaattisen päätöksen taustoja ja sen jälkeisiä käännekohtia Heinäluoman uralla.

  Kirjassa käydään myös läpi suomalaista ay-politiikkaa ja puoluepolitiikkaa 1980-luvulta lähtien, nuorisoradikalismin ja suomettumisen ajoista nykypäivään. Moni poliittinen tapahtuma saa lisävalaistusta.

  Kirjan tiedot

  Ilmestymisaika: 3/2013
  Sivumäärä: n. 300 s.
  Kirjastoluokka: 99.1
  Sähkökirjan ISBN: 9789524927581

  Muuta: kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

  Kirjan laji

  Lisää elämänkertoja ja muistelmia

  Louis van GaalMaartin Meijer

  Louis van Gaal otti toukokuussa 2014 vastaan haastavan tehtävän jatkuvaan menestykseen tottuneen Manchester Unitedin managerina. Mutta millainen mies on tämä jalkapallovisionääri ja yksi Euroopan kaikkien aikojen menestyneimmistä valmentajista?

  Jihadi JohnRobert Verkaik

  Ainut ”Jihadi Johnia” milloinkaan haastatellut toimittaja kertoo miten nuoresta, koulutetusta englantilaismiehestä tuli murhanhimoinen terroristi. Samalla hän sukeltaa syvälle radikalisoitumisen syihin.

  MaradonaJimmy Burns

  Paljastava henkilökuva yhdestä urheilumaailman tunnetuimmista, ihailluimmista ja ristiriitaisimmista tähdistä

  BlondieDick Porter – Kris Needs

  Täydellinen historiikki ikonisen newyorkilaisbändin vaiheista 70-luvulta aina nykypäivään asti.

  Steven Gerrard, Liverpool-ikoniSteven Gerrard & Donald McRae

  Liverpoolin juhlituimman kasvatin kirjallinen testamentti on keskeinen pala eurooppalaista jalkapallohistoriaa.