Kirja: Jane ja Saaren kutsu (L. M. Montgomery)

Kirja on loppuunmyyty.

Saatavana sähkökirjana sähkökirjoja myyvistä kaupoista.

  Jane ja Saaren kutsu Lucy Maud Montgomery

  Jane Stuart asuu kauniin äitinsä sekä komentelevan isoäitinsä kanssa upeassa mutta kolkossa talossa Torontossa. Hän uskoo, että hänen isänsä on kuollut. Sattumalta hän saa tietää, että asia ei olekaan niin: kirjailija-isä asuu kaukaisessa maankolkassa, Prinssi Edwardin saarella.

  Eräänä päivänä isältä tulee kirje. Hän kutsuu Janen kesäksi luokseen Saarelle. Jane vihaa isäänsä, joka hänen mielestään on tehnyt äidin onnettomaksi. Hän inhoaa ajatusta isän luo lähtemisestä, mutta kesästä tulee suurenmoinen. Jane ja isä hankkivat Saarelta Lantern Hillin, pienen talon, ja Jane saa sydämensä kyllyydestä hoitaa taloutta ja puutarhaa. Hän saa myös uusia ystäviä. Kesän mentyä hänestä on kurjaa palata Torontoon ja ikävään kotiin. Hän laskee syksyn ja talven päiviä siihen, että pääsee taas kesäksi Lantern Hilliin. Saaren kutsu on voittamaton.

  Jane alkaa unelmoida siitä, että äiti ja isä palaisivat yhteen ja että Torontosta voisi löytyä pieni sievä talo, jossa he asuisivat kolmisin oikeana perheenä – talo, jota he voisivat kutsua kodiksi.

  Teos on uusi suomennos L. M. Montgomeryn (1874–1942) kirjasta Jane of Lantern Hill, joka ilmestyi vuonna 1937. Kirjailija suunnitteli kirjalle myös jatko-osaa, mutta se jäi haaveeksi.

  Kirjan tiedot

  Ilmestymisaika: 2/2013
  Sivumäärä: n. 250 s.
  Kirjastoluokka: 84.2
  Sähkökirjan ISBN:

  Muuta: Suomennos Sisko Ylimartimo Kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

  Kirjan laji

  Lisää romaaneita

  Kotkansilmän uusi loistoEeva Vuorenpää

  Kotkansilmän kartanotrilogian huipennus

  AppelsiinilehtoMarjut Helminen

  Marjut Helmisen jännittävä ja näkökulmaltaan tuore esikoisromaani sukeltaa arkeen sodan oloissa, pakolaisuuden tuntoihin, haluun auttaa ja autetun tuntoihin. Se kertoo ihmisten kyvystä selviytyä, antaa anteeksi − ja joskus jopa parantua.

  ReunallaTapani Heinonen

  Romaani vihasta, rakkaudesta ja oikeudesta omaan minuuteen

  AavistusSonia Paloahde

  Tiivistunnelmainen trilleri rikkovasta rakkaudesta

  Kaikki minkä menetimmeRiina Paasonen

  Tragikoominen tarina salaisuuksista, rakkauden kaipuusta ja tyydyttymättömistä tarpeista – mutta myös toivosta. Romaani kuvaa, miten yllättävällä tavalla ihmiset ylittävät rajat, kun ne tulevat vastaan.