Kirja: Suomi ja Hitlerin Saksa 1933-1939 (Osmo Hyytiä)

Saatavana sähkökirjana sähkökirjoja myyvistä kaupoista.

  Suomi ja Hitlerin Saksa 1933-1939 Osmo Hyytiä

  Laajaan tutkimusaineistoon perustuva teos Suomen ja Hitlerin Saksan ulkopoliittisista suhteista sekä suomalaisten suhtautumisesta kolmannen valtakunnan poliittiseen järjestelmään.
  Suomen sotilaspiireillä oli vanhastaan läheiset suhteet Saksan asevoimiin, kun 1930-luvulla haettiin vastapainoa vahvistuvalle Neuvostoliitolle. Myös Suomen sivistyselämä oli vuosisatoja ollut läheisessä yhteydessä Saksaan ja saanut sieltä tärkeimmät vaikutteensa.
  Poliittisten suhteiden ohella teoksessa tarkastellaan suomalaisten suhtautumista Hitlerin valtaannousun jälkeen Saksassa tapahtuneisiin yhteiskunnallisiin mullistuksiin, mm. arjalaiseen rotupolitiikkaan, naisten syrjittyyn asemaan, lasten kasvattamiseen militaristisessa hengessä, sosiaalidemokraattisen ja ammatillisen liikkeen tukahduttamiseen ja juutalaisvainoihin.
  Saksan ja Neuvostoliiton hyökkäämättömyyssopimus 23.8.1939 oli syvä järkytys suomalaisille. Mitä se merkitsisi Suomelle? Epätietoisuutta ei kestänyt kauan.

  Kirjan tiedot

  Ilmestymisaika: 9/2012
  Sivumäärä: n. 300 s.
  Kirjastoluokka: 92
  Sähkökirjan ISBN: 9789524926881

  Muuta: kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

  Kirjan laji

  Muita historiakirjoja

  Ihminen sodassaTiina Kinnunen – Ville Kivimäki (toim.)

  Suomalaisten kokemuksia talvi- ja jatkosodassa.

  Oodi sivistykselleSamu Nyström

  Helsingin työväenopiston satavuotishistoriikki

  Kadonneen Brewsterin metsästysMarja Lampi – Vladimir Prytkov

  Värikäs pala ilmailuhistoriaa, seikkailukertomus ja dokumentti.

  Hitlerin kotkanpesä ja Berghof 1922-1944Thierry Lentz

  Historiallinen tutkimusmatka legendaariseen paikkaan, josta käsin ohjailtiin maailman kohtaloa. Kirja kertoo seikkaperäisesti, millainen oli Hitlerin ja hänen lähipiirinsä ”lomaparatiisi” ja millaista elämää siellä vietettiin.

  Muistolaattabongarin opasPauli Jokinen

  14 kävelyreittiä, joita seuraamalla pääsee tutustumaan eri kaupunginosien muistolaattoihin. Runsaasti kuvitettu kirja kertoo niiden tarinat.