Kirja: Petsamo 1939-1944 (Mikko Uola)

Kirja on loppuunmyyty.

Petsamo 1939-1944 Mikko Uola

Suomi sai Petsamon Tarton rauhassa 1920 ”ikuisiksi ajoiksi” korvauksena siitä, että suomalaiset oli sata vuotta aiemmassa rajanvedossa suljettu pois Jäämeren rannikolta.
Kalastus ja matkailu sekä Petsamon tuntureista löytynyt nikkeli ennustivat Suomeen liitetylle alueelle suurta tulevaisuutta. Toisin kuitenkin kävi.
Tämä kirja kertoo Petsamon tapahtumista ankarina sotavuosina, alueen puolustajista talvisodassa, välirauhan aikaisen Petsamon-liikenteen monista ongelmista sekä monin tavoin ainutlaatuisesta suomalais-saksalaisesta yhteiselämästä jatkosodan vuosina. Ja lopulta siitä, miten kaikki Petsamoon kohdistuneet haaveet ja toiveet romahtivat sodan seurauksena.
Kirjan runsas kuvitus on pääosin aikaisemmin julkaisematonta.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 8/2012
Sivumäärä: n. 450 s.
Kirjastoluokka: 92.73

Muuta: kansi Hannes Hörkkö

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

Kivi bolševikin kengässä Jukka Seppinen

Laajoihin arkistotutkimuksiin perustuva teos Neuvostoliiton vaikutuksesta Suomen poliittiseen historiaan Venäjän vallankumouksesta aina 1960-luvun rajun radikalisoitumisen aikaan.

Helsinki 1914-1918 Samu Nyström

Maailmansodan ja Suomen sisällissodan tapahtumat helsinkiläisen kaupunkiyhteisön silmin. Keskipisteessä ovat kriisiajan helsinkiläiset ja heidän jokapäiväinen elämänsä.

Helsinki 1939Laura Kolbe, Samu Nyström & Henrik Tala

Teos jatkaa Helsinki-kirjasarjaa, jossa on aikaisemmin julkaistu Helsinki 1918 – Pääkaupunki ja sota (2008) sekä Helsinki 1945 – Pääkaupunki ja rauha (2015).

Kuka keksi haarukanTarja Tuulikki Laaksonen

Koti pitää sisällään enemmän historiaa kuin osaamme kuvitella. Kirja kertoo, mitkä asiat ovat vaikuttaneet nykyisin niin arkisilta vaikuttavien tavaroidemme kehittymiseen ja yleistymiseen.

Sunnuntaikävelyllä sotien ajan HelsingissäPauli Jokinen

Kirja esittelee yli 50 kiinnostavaa sotahistoriallista retkikohdetta pääkaupunkiseudulta.