Kirja: Vakoilua itärajan takana (Eero Elfvengren & Einar P. Laidinen)

Saatavana sähkökirjana sähkökirjoja myyvistä kaupoista.

  Vakoilua itärajan takana Yleisesikunnan tiedustelu Neuvosto-Karjalassa 1918-1939Eero Elfvengren ja Einar Laidinen

  Ainutlaatuinen selvitys suomalaisten itärajan takana suorittamasta sotilastiedustelusta itsenäisyyden kahtena ensimmäisenä vuosikymmenenä.
  Tähän asti aiheesta tehty tutkimus on ollut varsin suppeaa, sillä Suomen mahdollisen miehittämisen varalta sotilastiedustelun arkistot tuhottiin viimeistään syksyllä 1944. Yleisesikunnan arkistossa on säilynyt vain arkistosirpaleita, joita niitäkään ei ole aiemmin julkaistu.
  Koska lähteet Suomessa ovat varsin puutteellisia, teki petroskoilainen historian tutkija ja korkea-arvoinen Karjalan tasavallan turvallisuuspalvelun KGB-upseeri Einar P. Laidinen tutkimusmatkoja Petroskoissa, Arkangelissa ja Murmanskissa säilytettäviin turvallisuuspalvelun arkistoihin. Kuva suomalaisesta sotilastiedustelusta täydentyi merkittävästi. Viime vuosien aikana myös nämä arkistot ovat sulkeutuneet tutkijoilta.

  Kirjan tiedot

  Ilmestymisaika: 9/2012
  Sivumäärä: n. 350 s.
  Kirjastoluokka: 92
  Sähkökirjan ISBN: 9789524926980

  Muuta: kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

  Kirjan laji

  Muita historiakirjoja

  Viholliset keskellämme Atso Haapanen

  Vakoojina ja maanpettureina tuomittujen kohtalot Suomessa

  Kuka keksi haarukanTarja Tuulikki Laaksonen

  Koti pitää sisällään enemmän historiaa kuin osaamme kuvitella. Kirja kertoo, mitkä asiat ovat vaikuttaneet nykyisin niin arkisilta vaikuttavien tavaroidemme kehittymiseen ja yleistymiseen.

  KieltolakiJonna Pulkkinen

  Kirja esittelee Suomessa olleita erilaisia alkoholirajoituksia kautta maan historian, keskittyen kuitenkin vuosien 1919–1932 kieltolakiin ja sen seurauksiin.

  Kun presidentti Koivisto esti Karjalan palauttamisenJukka Seppinen

  Jukka Seppinen selvittää perusteellisesti, mitä Karjala-kysymyksessä tapahtui 1990-luvun alussa.

  Helsinki 1914-1918 Samu Nyström

  Maailmansodan ja Suomen sisällissodan tapahtumat helsinkiläisen kaupunkiyhteisön silmin. Keskipisteessä ovat kriisiajan helsinkiläiset ja heidän jokapäiväinen elämänsä.