Kirja: Isäni, Auschwitzin komendantti (Barbara U. Cherish)

Kirja on loppuunmyyty.

Isäni, Auschwitzin komendantti Barbara U. Cherish

Barbara-tytöllä on salaisuus, jota ei saa paljastaa kenellekään. Lipaston laatikossa on piilossa valokuva SS-univormuun pukeutuneesta miehestä, jonka koppalakissa on pääkallomerkki. Mies on Arthur Liebehenschel, Barbaran isä.
Liebehenschelillä oli yksi kammottavimmista kuviteltavissa olevista tehtävistä. Hän oli Auschwitzin komendantti. Sotarikollinen, joka tuomittiin hirtettäväksi 1948.
Ryhtyessään kirjoittamaan kirjaansa Barbara Cherish halusi viimein selvittää, millainen oli isä, jota hän ei koskaan ehtinyt oppia tuntemaan. Ei ole helppoa yrittää ymmärtää miestä, joka aiheutti työkseen mittaamatonta kärsimystä. Etenkään kun tämä tuotti myös suurta tuskaa läheisilleen. Barbaran isä jätti neljä lastaan ja vaimonsa Gertrudin rakastuttuaan toiseen naiseen. Gertrudin mielenterveys järkkyi, ja Barbara sisaruksineen joutui huostaan otetuksi. Barbaran amerikkalainen adoptioperhe varoitti tyttöä koskaan kertomasta kenellekään oikeasta isästään.
Vuosikymmenten vaikenemisen jälkeen Barbara päätti avata perinnöksi saamansa häpeällisen salaisuuden ja etsiä totuuden isästään. Ei puolustellakseen tämän tekoja tai vapauttaakseen tämän vastuusta, vaan ymmärtääkseen miksi isän elämä oli sellainen kuin oli.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 10/2011
Sivumäärä: n. 350 s.
Kirjastoluokka: 99.1

Muuta: Suomennos Anna Maija Luomi

Kirjan laji

Lisää elämänkertoja ja muistelmia

SS-kommando Otto Skorzeny Stuart Smith

Ensimmäinen objektiivinen selonteko legendaarisen SS-kommandon Otto Skorzenyn elämästä ja urasta. Skorzenyn julkikuva ja maine on tähän asti perustunut lähinnä hänen omiin, varsin väritettyihin muistelmiinsa.

Ilmiömäinen NeymarLuca Caioli

Mukaansa tempaava kirja yhdestä tämän hetken kirkkaimmista jalkapallotähdistä, Neymar da Silva Santos Júniorista, josta on uumoiltu “seuraavaa Peléä”.

Mykkä huutoMartin Pistorius

Tositarina kuin pahin painajainen. Martin ei kyennyt kertomaan kenellekään, että hänen mihinkään reagoimattoman kehonsa sisällä oli vankina ajatteleva ja tunteva ihminen, joka oli tietoinen kaikesta ympärillään tapahtuvasta.

José MourinhoJulien Wolff

José Mourinho on poikkeuksellinen ilmiö jalkapallon maailmassa ja oman sukupolvensa menestyksekkäimpiä jalkapallovalmentajia. Henkilökuva kertoo kuinka Mourinhosta tuli ”The Special One”.

RocksJoe Perry

Joe Perryn omaelämäkerta on vetävä, humoristinen ja brutaalin suorasukainen kuvaus elämästä rock-areenoilla ja niiden ulkopuolella.