Kirja: Isäni, Auschwitzin komendantti (Barbara U. Cherish)

Kirja on loppuunmyyty.

Isäni, Auschwitzin komendantti Barbara U. Cherish

Barbara-tytöllä on salaisuus, jota ei saa paljastaa kenellekään. Lipaston laatikossa on piilossa valokuva SS-univormuun pukeutuneesta miehestä, jonka koppalakissa on pääkallomerkki. Mies on Arthur Liebehenschel, Barbaran isä.
Liebehenschelillä oli yksi kammottavimmista kuviteltavissa olevista tehtävistä. Hän oli Auschwitzin komendantti. Sotarikollinen, joka tuomittiin hirtettäväksi 1948.
Ryhtyessään kirjoittamaan kirjaansa Barbara Cherish halusi viimein selvittää, millainen oli isä, jota hän ei koskaan ehtinyt oppia tuntemaan. Ei ole helppoa yrittää ymmärtää miestä, joka aiheutti työkseen mittaamatonta kärsimystä. Etenkään kun tämä tuotti myös suurta tuskaa läheisilleen. Barbaran isä jätti neljä lastaan ja vaimonsa Gertrudin rakastuttuaan toiseen naiseen. Gertrudin mielenterveys järkkyi, ja Barbara sisaruksineen joutui huostaan otetuksi. Barbaran amerikkalainen adoptioperhe varoitti tyttöä koskaan kertomasta kenellekään oikeasta isästään.
Vuosikymmenten vaikenemisen jälkeen Barbara päätti avata perinnöksi saamansa häpeällisen salaisuuden ja etsiä totuuden isästään. Ei puolustellakseen tämän tekoja tai vapauttaakseen tämän vastuusta, vaan ymmärtääkseen miksi isän elämä oli sellainen kuin oli.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 10/2011
Sivumäärä: n. 350 s.
Kirjastoluokka: 99.1

Muuta: Suomennos Anna Maija Luomi

Kirjan laji

Lisää elämänkertoja ja muistelmia

Ile KallioSanttu Luoto

Alkuperäisen Hurriganes-kitaristin elämä ja musiikki

Sebastian Vettel Karin Sturm

26-vuotias formulakuski Sebastian Vettel on voittanut maailmanmestaruuden neljä kertaa peräkkäin. Kokenut formulatoimittaja Karin Sturm kertoo, minkälainen on mies voitonhymyn takana.

Bon Scott ja AC/DCJeff Apter

Fanit ja kriitikot ovat yhtä mieltä siitä, että vuodet 1973–1980, kun Bon Scott oli yhtyeen riveissä, olivat AC/DC:n kulta-aikaa. Harvinaisin otoksin kuvitettu kirja dokumentoi koko tuon hurjan aikakauden.

Bobby OrrBobby Orr

Kanadalaisen NHL-legendan omaelämäkerta, joka on yhtä ainutlaatuinen kuin miehen ura.

ZidaneLuca Caioli

Urheilijaelämäkerta pureutuu temperamenttisen persoonan eri puoliin ja kertoo sekä Zidanen elämästä ennen kuuluisuutta että hänen urastaan ja tärkeimmistä peleistään.