Kirja: Varo varo varo! (Tatu Hirvonen)

Saatavana sähkökirjana sähkökirjoja myyvistä kaupoista.

  Varo varo varo! Irti ylisuojelevasta kasvatuksestaTatu Hirvonen

  Riskit kuuluvat elämään – myös lapsuuteen. Vanhemmilla ja kasvattajilla on kuitenkin taipumus yliarvioida turvallisuusriskejä. Tästä taas seuraa paljon sellaisia kieltoja, joista Hirvosen mukaan on pikemminkin haittaa kuin hyötyä. Ylisuojeleva kasvatus ei jätä tilaa lapsen kokonaisvaltaiselle kehitykselle.

  Sopivat riskit ovat kasvun ja kasvatuksen työvälineitä. Hyvä kasvuympäristö luodaan, kun punnitaan toiminnan riskejä ja sen tavoitteita toisiinsa. Vähäisten mustelmien pieni riski ei ole riittävä syy kieltää toimintaa, joka tarjoaa lapselle elämyksiä, haasteita ja oppimiskokemuksia.

  Tatu Hirvosen teos vapauttaa huolekkaat vanhemmat ja ammattikasvattajat lasten turvallisuutta koskevista perusteettomista peloista. Se rakentaa kasvatusfilosofian, joka suo lapselle riittävän turvallisen ja samalla riskeistä rikkaan kasvuympäristön. Samalla se antaa kasvattajalle voimaa kohdata yhteiskunnan alati lisääntyvät turvallisuusnormit, varoitukset ja omatkin pelot levollisin mielin.

  Kirjan tiedot

  Ilmestymisaika: 9/2011
  Sivumäärä: n. 200 s.
  Kirjastoluokka: 17.3
  Sähkökirjan ISBN: 9789524925617

  Muuta: Kansi: Dog Design

  Kirjan laji

  Muita parisuhde- ja perhekirjoja

  Uskalla olla lapsellesi aikuinenKeijo Tahkokallio

  Keijo Tahkokallion teos tarjoaa vahvaa tukea vanhemmuuteen.

  Hyvä parisuhdePekka Hämäläinen

  Tärkein ihmissuhde toimivaksi

  Mitä minä teen tämän lapsen kanssa?Janne Viljamaa

  Vinkkejä ja vertaistukea haastavan lapsen kasvatukseen.

  Mitä minä teen tämän teinin kanssaJanne Viljamaa

  Sosiaalipsykologi Janne Viljamaa antaa kirjassaan selkeitä ja käytännönläheisiä ohjeita siitä, miten ohjata nuori turvallisesti teini-iän läpi hänen persoonallisuuttaan ja itsetuntoaan tukien.