Kirja: Böök - Shakkia ja kulttuuria (Petri Saharinen ja Pekka Böök)

Kirja on loppuunmyyty.

Saatavana sähkökirjana sähkökirjoja myyvistä kaupoista.

  Böök - Shakkia ja kulttuuria Petri Saharinen ja Pekka Böök

  Eero E. Böökiä voidaan perustellusti pitää suomalaisen shakkikulttuurin luojana. Shakin suurmestari Böök oli alan vahva vaikuttaja, jota arvostettiin kaikkialla Euroopassa. Myös shakkikasvattajana Böökin merkitys on ollut ainutlaatuinen.
  Böökien töölöläiskoti eli kolmen sukupolven ajan kansallisen historian tapahtumissa. 1800-luvun lopulla ruotsinkielisen Helsingfors lyceumin rehtori Emil Böök ajoi voimakkaasti suomen kielen oikeuksia. Einar Böök vapaamielisenä nuorsuomalaisena ja Ståhlbergin läheisenä avustajana toimi kansainvälisissä organisaatioissa Suomen itsenäistymisen aikaan. Elämäntyönsä hän teki sosiaalilainsäädännön kehittäjänä ja yhteiskunnallisen tasa-arvon puolustajana. Rakennusinsinööri Eero Böök nosti kotimaisen satama- ja rautatielogistiikan eurooppalaiselle tasolle.
  Eero Böökin elämäkerta kuvaa hänen kehittymistään huippupelaajaksi ja shakin auktoriteetiksi Suomessa. Teos avaa näkökulmia lajin kansainväliseen historiaan ja suomalaisen shakin kehittymiseen. Kirjassa on runsaasti analyyseja Böökin shakkiturnausten peleistä ja hänen aikalaistensa merkkiotteluista.

  Kirjan tiedot

  Ilmestymisaika: 8/2010
  Sivumäärä: n 350 s.
  Kirjastoluokka: 79.811, 99
  Sähkökirjan ISBN:

  Muuta: kuvitettu

  Kirjan laji

  Lisää elämänkertoja ja muistelmia

  RammsteinUlf Lüdeke

  Kirja paljastaa minkälaisia persoonia tämän maailmanlaajuisesti kaikkien aikojen suosituimman saksalaisbändin taakse kätkeytyy.

  Bobby OrrBobby Orr

  Kanadalaisen NHL-legendan omaelämäkerta, joka on yhtä ainutlaatuinen kuin miehen ura.

  99 Wayne Gretzkyn tarinaAl Strachan & Wayne Gretzky

  Kaikkien aikojen parhaan jääkiekkoilijan elämä kaukalossa ja sen ulkopuolella

  AlppipolkuL. M. Montgomery – Sisko Ylimartimo

  Alppipolku on L. M. Montgomeryn oma kertomus matkastaan maailmankuuluksi kirjailijaksi ensimmäisen kerran suomeksi. Kirja sisältää myös päivitetyn version Sisko Ylimartimon teoksesta Anna ja muut ystävämme.

  Michael SchumacherKarin Sturm

  Sekä ainutlaatuisen asiantunteva että intiimi henkilökuva maailman kuuluisimmasta autourheilijasta