Kirja: Elämänmittainen luontoretki (Ilkka Koivisto)

Saatavana sähkökirjana sähkökirjoja myyvistä kaupoista.

  Elämänmittainen luontoretki Mitä luonto ja eläimet ovat minulle opettaneetIlkka Koivisto

  Korkeasaaren intendenttinä koko Suomelle tutuksi tullut Ilkka Koivisto on tarkkaillut ja tutkinut luonnonilmiöitä koko ikänsä. Eivätkä ne lakkaa hämmästyttämästä. Kiinnostus elämään sen kaikissa ilmenemismuodoissa on tehnyt Koivistosta koko kansan luonto-oppaan, jonka puoleen käännytään, kun mikä tahansa luonnonilmiö kummastuttaa.

  Eläinten käyttäytyminen on Koiviston ominta aluetta. Uteliaisuudella siunattu biologi kertoo kirjassaan havainnoistaan ja avaa lukijan ihmeteltäväksi luonnon hämmästyttävän monimuotoisuuden.

  Luonnosta voi nauttia ilman laajaa lajituntemustakin. Eläimen tai muun luontoilmiön kohdatessa ei pitäisikään ensimmäiseksi kysyä ”Mikä?”, vaan ”Miksi?” tai ”Miten?” Koivisto pohtii mm. sitä, miten eri eläinlajit mahtavat kokea ympäristönsä, miksi ne käyttäytyvät niin kuin käyttäytyvät, miten aistit palvelevat eri lajeja tai mitä vaistot oikeastaan ovat.

  Koivisto haluaa innostaa luonnon tutkimiseen ja tarkkailuun. Kirjan perimmäinen sanoma on: Kaikkialla ympärillämme on paljon mittaamattoman arvokasta. Älkäämme tuhotko sitä.

  Kirjan tiedot

  Ilmestymisaika: 8/2010
  Sivumäärä: n. 240
  Kirjastoluokka: 56.8
  Sähkökirjan ISBN: 9789524924382

  Kirjan laji

  Muita luonto- ja eläinaiheisia

  Etelä-Suomen retkeilyopas 1Raija Hentman

  Heti pääkaupunkiseudun tuntumasta löytyy viisi kansallispuistoa sekä lukemattomia luonnonsuojelu-, virkistys-, retkeily- ja ulkoilualueita

  Kasvien salainen elämäRiitta Angervuo & Aarre Leskinen

  Kuinka älykkäitä kasvit ovat? Siinä mieltä kutkuttava kysymys, johon tämä kirja pyrkii vastaamaan.

  Suomen sammaletSinikka Piippo & Timo Koponen

  Laajin saatavilla oleva lajiopas Suomessa kasvavista sammalista.

  Etelä-Suomen retkeilyopas 2Raija Hentman

  Etelä-Suomen retkeilyoppaan toisessa osassa esitellään yhteensä 106 reittiä. Maanmittauslaitoksen karttoihin tehdyt tarkat reittimerkinnät takaavat, että luontokohteet löytyvät.

  Talvilintujen elämääLars Jonsson

  Upeasti kuvitettu kirja Pohjolassa talvehtivista linnuista ja niiden elintavoista.