Kirja: 50 vuotta sitten - Vuosi 1960 (Pekka Tuomikoski)

Kirja on loppuunmyyty.

50 vuotta sitten - Vuosi 1960 Pekka Tuomikoski

Toivesarja on edennyt kuplivalle 60-luvulle. Vuoden 1960 uutistapahtumat meiltä ja maailmalta.

7.2.1960 Miss Suomen kruunu jää "huonosta tasosta johtuen" edellisen vuoden kuningattaren Tarja Nurmen haltuun. Niinpä kauneimpana pidetty Heli Heiskala jää 1. perintöprinsessaksi. Virallisten lähteiden ulkopuolelta kerrotaan, että todellinen syy ensimmäisen palkinnon jakamatta jättämiseen on kilpailun järjestäneen yrityksen rahapula: näin palkintoja ei tarvitse maksaa.

5.6.1960 Bodom-järven rannalla surmataan raa'asti kaksi 15-vuotiasta tyttöä ja yksi 18-vuotias nuorukainen. Murhatyöt on tehty teltan läpi, ja koko teltta on silpoutunut riekaleiksi.

12.10.1960 Neuvostoliiton pääministeri Nikita Hrushtshev kohahduttaa YK:n yleiskokousta paukuttamalla kengällään pöytää sanojensa vahvistukseksi.. Yhdysvaltojen vasta paljastettu vakoilutoiminta on kiristänyt suurvaltojen välit äärimmilleen.

 

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 1/2010
Sivumäärä: 152 s
Kirjastoluokka: 03

Muuta: Kansi Niko Manikas

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

Punaorvot 1918Mervi Kaarninen

Lapset sisällissodan uhreina.

Ihminen sodassaTiina Kinnunen – Ville Kivimäki (toim.)

Suomalaisten kokemuksia talvi- ja jatkosodassa.

Kun presidentti Koivisto esti Karjalan palauttamisenJukka Seppinen

Jukka Seppinen selvittää perusteellisesti, mitä Karjala-kysymyksessä tapahtui 1990-luvun alussa.

Hitlerin kotkanpesä ja Berghof 1922-1944Thierry Lentz

Historiallinen tutkimusmatka legendaariseen paikkaan, josta käsin ohjailtiin maailman kohtaloa. Kirja kertoo seikkaperäisesti, millainen oli Hitlerin ja hänen lähipiirinsä ”lomaparatiisi” ja millaista elämää siellä vietettiin.

Homo europaeusKarin Bojs

Ainutlaatuisen mukaansatempaava, 54 000 vuotta kattava tarina eurooppalaisten alkuperästä, DNA:sta ja sukututkimuksesta. Teos sai Ruotsin arvostetuimman kirjallisuuden alan tunnustuksen, August-palkinnon, vuoden 2015 parhaana tietokirjana.