Kirja: Pat - Vanhan kartanon valtiatar (L. M. Montgomery)

Kirja on loppuunmyyty.

Pat - Vanhan kartanon valtiatar Lucy Maud Montgomery

Jos nuori Patricia Gardner saisi päättää, mikään rakkaassa kotikartanossa, Silver Bushissa ei koskaan muuttuisi. Perhe pysyisi aina yhdessä ja taloudenhoitaja Judy kertoilisi kiehtovia tarinoitaan menneisyydestä.

Muutokset lähipiirissä ovat kuitenkin väistämättömiä. Eletään 30-luvun alkua, sisarukset aikuistuvat, ja heidän ihmissuhteensa koskevat välillä kipeästikin. Menetysten keskellä Pat valmistautuu ikäneitotädin rooliin, sillä hän ei halua milloinkaan jättää kotiaan. Kuitenkin kartano ratkaisee lopulta asian hänen puolestaan.

L. M. Montgomeryn mukaan kaikista hänen sankarittaristaan juuri Pat muistuttaa eniten häntä itseään. Myös Silver Bushilla on esikuvansa todellisuudessa: Prinssi Edwardin saarella Park Cornerissa sijaitseva kartano, joka nykyään vaalii museona kirjailijan muistoa.

Pat Vanhan kartanon valtiatar on aiemmin suomentamaton jatko-osa L. M. Montgomeryn teokselle Vanhan kartanon Pat (2009).

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 3/2010
Sivumäärä: 350 s
Kirjastoluokka: 84.2

Muuta: Kansi Päivi Veijalainen, suomennos Sisko Ylimartimo

Kirjan laji

Muita kaunokirjoja

KivenkerääjätMinna Mikkonen

Minna Mikkosen esikoisromaani kertoo perheen menetyksestä ja surusta, ja ennen kaikkea lapsen ihmeellisestä lahjasta tavoittaa valo pimeässäkin, kertoa se näkyväksi.

Inhimillisen typeryyden peruslait Carlo M. Cipolla

Typeryydeltä ei voi välttyä. Mutta voimme saada kostomme nauramalla sille.

Kaukopartio virittää ansan Markku Hattula

Miten käy Kaartimon miehineen, kun koko Suomi seisoo kuilun reunalla? Mikä on suomalaisen partiomiehen rohkeuden ja sitkeyden hinta? Kaukopartiotoimintaa kuvaavan kirjasarjan kolmas osa.

VerihäätPierre Lemaitre

Piinaavan jännittävä psykologinen trilleri asioista, joita ei kykene muistamaan ja menneisyyden näyistä, joita ei voi unohtaa.

Koutokeino, kylmä kostoLars Pettersson

Ruotsin dekkariakatemian esikoiskirjapalkinnon voittaja vie lukijan syvälle saamelaisyhteisön omalakiseen maailmaan.