Kirja: Meren ja ikävän kiertolaiset (Raili Mikkanen)

Kirja on loppuunmyyty.

Saatavana sähkökirjana sähkökirjoja myyvistä kaupoista.

  Meren ja ikävän kiertolaiset Raili Mikkanen

  Vuoden 1918 toukokuussa Pietarista lähtee useita junia kohti Uralia. Niihin on pakkautunut kaikkiaan 800 lasta opettajineen ja ohjaajineen, mukana myös kymmenkunta suomalaislasta. Tarkoituksena on viedä lapset nälkää näkevästä Pietarista kesäleireille Länsi-Siperian vilja-aittojen äärelle.
  Kesästä saadaankin nauttia odotusten mukaisesti. Venäjän sisällissodan synnyttämän kaaoksen myötä lapset joutuvat kuitenkin hajalleen Siperiassa pian koittavaan talveen - kesävaatteissa ja ilman rahaa.
  Amerikan Punainen Risti kuulee tilanteesta ja tulee apuun, mutta lasten palauttaminen Pietariin ei sujukaan käden käänteessä. Alkaa kaksi ja puoli vuotta kestävä operaatio, jonka aikana lapsijoukko kiertää lähes koko maapallon. Helsingissäkin pysähdytään. Tarinan päähenkilöiksi nousevat pietarinsuomalainen opettaja Olga ja pieni Aleksi-poika.
  Ihmeellisen matkan aikana lapset joutuvat politiikan pelinappuloiksi, vaikka toisaalta vierailut Amerikan suurkaupungeissa ovat yhtä juhlaa. Silti koko ajan läsnä on raastava koti-ikävä ja epätietoisuus: pääsemmekö vielä joskus takaisin kotiin? Saako Olga vielä kokea äitinä olemisen onnea?

  Kirjan tiedot

  Ilmestymisaika: 9/2009
  Sivumäärä: n. 280 s
  Kirjastoluokka: 84.2
  Sähkökirjan ISBN:

  Muuta: Kansi Päivi Veijalainen

  Kirjan laji

  Muita kaunokirjoja

  13. huoneMax Manner

  Koukuttava trilleri petturuudesta ja peitellystä totuudesta

  RosiePierre Lemaitre

  Uusi dekkari jo kolmesti maailman parhaana rikoskirjailijana palkitulta Lemaitrelta.

  PaossaThomas Rydahl

  Jännitysromaani kaipauksesta, kadonneista ja vallasta. Kaikki kadonneet eivät halua tulla löydetyiksi.

  AppelsiinilehtoMarjut Helminen

  Marjut Helmisen jännittävä ja näkökulmaltaan tuore esikoisromaani sukeltaa arkeen sodan oloissa, pakolaisuuden tuntoihin, haluun auttaa ja autetun tuntoihin. Se kertoo ihmisten kyvystä selviytyä, antaa anteeksi − ja joskus jopa parantua.

  Kukkia BirgitalleSiina Tiuraniemi

  Riemastuttava romaani sukupolvikuilusta, joka silloittuu yllättävällä tavalla. Kummat ovatkaan kurittomampia, nuoret vai vanhukset?