Kohise, villi aalto Isa Aspin runotToivo Hyyryläinen (toim. ja suom.)

Ensimmäisen suomenkielisen naispuolisen taidelyyrikkomme Isa Aspin (1853–1872) koko runotuotantoa ei ole aikaisemmin julkaistu. Teokseen sisältyy 92 ruotsinkielistä aikaisemmin julkaisematonta runoa, jotka Toivo Hyyryläinen on suomentanut. Runoilijan tuotannosta vain suomenkieliset runot (14 kpl) on aikaisemmin julkaistu.
Kaikkiin runoihin liittyy suomentajan tekemä kommentaariosa, jossa esitellään kunkin runon syntytaustat.


Johdantoartikkeli sekä laaja lähde- ja kirjallisuusluettelo tekevät kirjasta kulttuuri- ja kirjallisuushistoriamme kannalta merkittävän.

 

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 12/2003
Sivumäärä: 243 s.
Sidosasu: nidottu
Kirjastoluokka: 82.2, 86.2
ISBN: 9789523122444

Kirjan laji

Muita kaunokirjoja

Kuoleman kello käyPeter James

Sarjan yhdeksännessä osassa rikosylikomisario Roy Grace joutuu laittoman antiikkibisneksen sokkeloihin jahdatessaan tappajaa, jota ajaa yhden miehen pohjaton ahneus ja toisen silmitön raivo.

Verijäljet lumessaLars Pettersson

Ruotsin dekkariakatemian esikoiskirjapalkinnon voittajan toinen rikosromaani on edeltäjänsä tavoin ladattu Pohjois-Norjan karulla eksotiikalla ja ihon alle hiipivällä jännityksellä.

Kuoleman koura on kylmäPeter James

”Haluan heidän kuolevan… tuskallisesti.” Seitsemäs Roy Grace -romaani on hyytävän jännittävä viimeiselle sivulle saakka.

Uskottu nainenAnna Ekberg

Rakkaudessa on voittajia ja häviäjiä. Mitä olet valmis tekemään voittaaksesi? Uusi huikea trilleri menestysromaanin Salattu nainen tekijältä.