Kohise, villi aalto Isa Aspin runotToivo Hyyryläinen (toim. ja suom.)

Ensimmäisen suomenkielisen naispuolisen taidelyyrikkomme Isa Aspin (1853–1872) koko runotuotantoa ei ole aikaisemmin julkaistu. Teokseen sisältyy 92 ruotsinkielistä aikaisemmin julkaisematonta runoa, jotka Toivo Hyyryläinen on suomentanut. Runoilijan tuotannosta vain suomenkieliset runot (14 kpl) on aikaisemmin julkaistu.
Kaikkiin runoihin liittyy suomentajan tekemä kommentaariosa, jossa esitellään kunkin runon syntytaustat.


Johdantoartikkeli sekä laaja lähde- ja kirjallisuusluettelo tekevät kirjasta kulttuuri- ja kirjallisuushistoriamme kannalta merkittävän.

 

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 12/2003
Sivumäärä: 243 s.
Sidosasu: nidottu
Kirjastoluokka: 82.2, 86.2
ISBN: 9789523122444

Kirjan laji

Muita kaunokirjoja

Suomen myyttiset linnutEero Ojanen & Daga Ulv

Upeasti kuvitettu teos suomalaisissa tarustoissa ja kansanperinteessä esiintyvistä linnuista ja niihin liitetyistä myyteistä ja uskomuksista.

Kuolema sanelee ehdotPeter James

Vanhempien pahimmasta painajaisesta tulee Roy Gracen uran vaikein tapaus.

Kuolema merkitsee omansa Peter James

Nick Walton saa tyttöystävältään Loganilta puhelun, joka jättää hänet avuttoman kauhun valtaan. Hätääntynyt Logan ehtii kertoa ajaneensa juuri parkkihalliin, jossa hiippailee oudosti käyttäytyvä mies. Sitten kuuluu vain kirkaisu, ja puhelu katkeaa...

Au pairEmma Rous

Au pair on tiheäjuoninen mysteeri synkistä perhesalaisuuksista. Arvoitus, joka pitää hellittämättä otteessaan yllättävään loppuratkaisuun saakka.

Hiekkaan kadonneet jäljetJohanna Viitanen

Hienossa esikoisromaanissa soi hevosenpääviulu ja maistuu aron hiekkapöly. Se on tarina kätketystä historiasta sekä rakkaudesta, jota kukaan ei osaa odottaa.