Kirja: Talvisota eurooppalaisin silmin (Robert Edwards)

Kirja on loppuunmyyty.

Talvisota eurooppalaisin silmin Robert Edwards

Edwardsin teos on täysipainoinen raportti talvisodan rintamatapahtumista ja mielenkiintoinen yleiseurooppalainen arvio suomalaisesta ”talvisodan ihmeestä”. Se avaa näköalaa myös kulissientakaiseen kansainväliseen keskusteluun talvella 1939–1940, jolloin Länsiliittoutuneiden piirissä sotilaallisen avun lähettäminen Suomelle oli kuuma poliittinen peruna. Kirjoittajan mukaan talvisodalla oli ratkaiseva merkitys koko toisen maailmansodan kehittymiseen ja lopputulokseen.

LOPPUUNMYYTY

 

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 10/2007
Sivumäärä: n. 320 s.
Kirjastoluokka: 92, 90.3

Muuta: Suomennos Jouni Porio – Kansi Jamie Tanner / Hanna Ulvinen

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

Kivi bolševikin kengässä Jukka Seppinen

Laajoihin arkistotutkimuksiin perustuva teos Neuvostoliiton vaikutuksesta Suomen poliittiseen historiaan Venäjän vallankumouksesta aina 1960-luvun rajun radikalisoitumisen aikaan.

Oodi sivistykselleSamu Nyström

Helsingin työväenopiston satavuotishistoriikki

Hitlerin kotkanpesä ja Berghof 1922-1944Thierry Lentz

Historiallinen tutkimusmatka legendaariseen paikkaan, josta käsin ohjailtiin maailman kohtaloa. Kirja kertoo seikkaperäisesti, millainen oli Hitlerin ja hänen lähipiirinsä ”lomaparatiisi” ja millaista elämää siellä vietettiin.

Helsinki 1939Laura Kolbe, Samu Nyström & Henrik Tala

Teos jatkaa Helsinki-kirjasarjaa, jossa on aikaisemmin julkaistu Helsinki 1918 – Pääkaupunki ja sota (2008) sekä Helsinki 1945 – Pääkaupunki ja rauha (2015).

KotiryssätHeikki Saari

Mitä ja keitä olivat kotiryssät? Ohjailivatko he suomen sisäpolitiikkaa? Syyllistyivätkö kotiryssän hyysääjät maanpetokseen tai vakoiluun? Heikki Saaren teos valottaa näitä ja monia muita kauan vaiettuun ilmiöön liittyviä kysymyksiä.