Lakritsi- ja salmiakkikeittokirja Carol Wilson

Lakritsi- ja salmiakkifanien toivekirja opastaa, miten monella tavalla mustaa herkkua voi keittiössä käyttää: makeana, suolaisena, suklaan kera ja mausteena ruoanlaitossa ja leipomisessa.

Lakritsi on paljon muutakin kuin makea herkku. Sen omintakeinen maku tuo ainutlaatuisen lisän niin makeisiin kuin suolaisiinkin ruokiin.

Lakritsijuurten, -pötköjen, -jauheen, -uutteiden ja -siirapin käyttöä kannattaa kokeilla keittiössä – ne kaikki antavat ruoalle hienovaraisen, selvästi erottuvan maun.

Kokeile vaikka lakritsiglaseerattua kanaa tai porsaanpaistia. Glaseerauskastike korostaa lihan makua ja tekee pinnasta herkullisen rapean.

Lakritsi ja salmiakki toimivat mahtavina mausteina myös salaatinkastikkeessa, juomissa ja säilykkeissä.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 2/2019, viikolla 6
Sivumäärä: 128 s.
Koko: 205 x 255 mm
Sidosasu: Sidottu, nelivärinen
Kirjastoluokka: 68.2
ISBN: 9789523128149

Muuta: Suomennos Anna Maija Luomi, Kansi Pene Parker

Kirjan laji

Ruoka- ja juoma-aiheisia

Kodin uusi mehukirjaPetter Bergström

Kodin uusi mehukirja tuo kotitekoisten mehujen valmistuksen nykyaikaan. Tuttujen marjamehujen lisäksi kirja sisältää paljon juomareseptejä aivan uudenlaisiin aineksiin ja makuyhdistelmiin.

Kaikki avokadosta Gaby Dalkin

Upeasti kuvitettu teos on täydellinen keittokirja jokaiselle, joka haluaa löytää uusia tapoja nauttia avokadon terveysvaikutuksista ja lempeän hienostuneesta mausta.

Parhaat piirakatTiia Koskimies

Tarjottavaa arkeen ja juhlaan. Mukana on niin perinteisiä retro-piirakoita kuin uusia tuttavuuksia.

Mahtava matchaJoanna Farrow Johdanto: Sinikka Piippo

Kirja selvittää mitä matcha on, mitkä ovat sen terveysvaikutukset ja miten sitä käytetään.

Vaihtoehdot lihalleTatu Lehtovaara

Kirja esittelee vaihtoehtoisia proteiininlähteitä ja kertoo, miten niistä saa maittavaa arki- ja juhlaruokaa.