Mahtava matcha Japanilainen superfood Joanna Farrow ja Sinikka Piippo

Ainutlaatuisten ravitsevien, puhdistavien ja virkistävien ominaisuuksiensa ansiosta matchasta on tullut terveystietoisten suursuosikki. Kirja selvittää mitä matcha on, mitkä ovat sen terveysvaikutukset ja miten sitä käytetään.

Matcha on lähtöisin Japanista, jossa siitä tehtyä teetä on juotu jo yli tuhat vuotta. Matchassa on moninkertaisesti enemmän hyviä ravinteita ja antioksidantteja kuin tavallisessa vihreässä teessä.

Matchaa voidaan käyttää myös ruoanlaitossa. Se soveltuu niin pää- kuin jälkiruokiin, smoothieihin, keittoihin, kastikkeisiin, marinadeihin leivontaan…

Kirjan yli 50 reseptiä opastavat miten monin tavoin matchaa voi käyttää – ja tehdä herkullisesta ruoasta myös superruokaa.

Kasvitieteilijä Sinikka Piippo on kirjoittanut kirjaan johdannon matchasta ja sen hämmästyttävistä terveysvaikutuksista.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 8/2018, viikolla 33
Sivumäärä: 128 s.
Koko: 170 x 190 mm
Sidosasu: Sidottu, nelivärinen
Kirjastoluokka: 59.34
ISBN: 9789523126879

Muuta: Suomennos Anna Maija Luomi, Kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Ruoka- ja juoma-aiheisia

Vaihtoehdot lihalleTatu Lehtovaara

Kirja esittelee vaihtoehtoisia proteiininlähteitä ja kertoo, miten niistä saa maittavaa arki- ja juhlaruokaa.

Lakritsi- ja salmiakkikeittokirjaCarol Wilson

Lakritsi- ja salmiakkifanien toivekirja opastaa, miten monella tavalla mustaa herkkua voi keittiössä käyttää: makeana, suolaisena, suklaan kera ja mausteena ruoanlaitossa ja leipomisessa.

Heinäsirkka keittiössäFolke Dammann & Nadine Kuhlenkamp

Kokeileville kulinaristeille ja liharuokaa karttaville, ympäristötietoisille kuluttajille hyönteisistä on muodostumassa suorastaan trendiruokaa.Kirja opastaa hyönteisten käyttöön keittiössä ja tarjoaa runsaasti reseptejä.

Keittiöpuutarhurin käsikirjaAgneta Ullenius

Kasvata itse omat vihanneksesi

Suomalainen smoothiekirjaTiia Koskimies

Jokaisen terveellistä ruokavaliota noudattavan toivekirja sisältää 40 herkullista ja helppotekoista reseptiä aamiais-, lounas-, välipala- ja jälkiruokasmoothieihin.