Kirja: Urho Kekkonen ja Viro (Pekka Lilja – Kulle Raig)

Kirja on loppuunmyyty.

Urho Kekkonen ja Viro Pekka Lilja ja Kulle Raig

Kirja on ainutlaatuinen selvitys Urho Kekkosen osuudesta Suomen ja Viron suhteiden kehityksessä. Kekkonen toimi sekä politiikan kulisseissa että eturivissä vuosikymmeniä Viron hyväksi.

Kirjassa on uutta tietoa Virosta Saksan miehitysvallan ajalta, jolloin suomalaiset viranomaiset antoivat Saksalle tietoja virolaisista loikkareista. Kekkonen nosti virolaisten kohtalon esiin eduskunnassa ja sai käytännön loppumaan. Kekkonen organisoi virolaispakolaisten vastaanoton Suomessa.

Kekkosen Viron-vierailu vuonna 1964 aloitti maiden suhteissa uuden aikakauden, ja Neuvosto-Viron hidas avautuminen länteen käynnistyi. Suomalais-virolaiset kulttuurisuhteet elpyivät, ja aiemmin suljettu maa avautui läntiselle turismille.

LOPPUUNMYYTY

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 8/2006
Sivumäärä: 240 s.
Kirjastoluokka: 99

Muuta: Kansi Kalevi Nurmela

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

Kivi bolševikin kengässä Jukka Seppinen

Laajoihin arkistotutkimuksiin perustuva teos Neuvostoliiton vaikutuksesta Suomen poliittiseen historiaan Venäjän vallankumouksesta aina 1960-luvun rajun radikalisoitumisen aikaan.

KotiryssätHeikki Saari

Mitä ja keitä olivat kotiryssät? Ohjailivatko he suomen sisäpolitiikkaa? Syyllistyivätkö kotiryssän hyysääjät maanpetokseen tai vakoiluun? Heikki Saaren teos valottaa näitä ja monia muita kauan vaiettuun ilmiöön liittyviä kysymyksiä.

Karl Dönitz ja Kolmannen valtakunnan viimeiset päivätBarry Turner

Teos on paitsi valaiseva henkilökuva natsi-Saksan viimeisestä johtajasta, myös elävä sisäpiirin kuvaus toisen maailmansodan vähän tunnetuista loppuselvittelyistä.

Oodi sivistykselleSamu Nyström

Helsingin työväenopiston satavuotishistoriikki

Pahan palveluksessaPaul Roland

Teos kuvaa naisten osaa natsi-Saksan koneistossa ja niitä, jotka halukkaasti asettuivat sen palvelukseen.