Kirja: Mammutin paluu (Torill Kornfeldt	)

Saatavana sähkökirjana sähkökirjoja myyvistä kaupoista.

  Mammutin paluu Sukupuuttoon kuolleiden lajien uusi tuleminenTorill Kornfeldt

  Kiehtova ja helppolukuinen tietokirja yrityksestä herättää henkiin sukupuuttoon kuolleita eläimiä ja kasveja. Kirja on kuin todeksi tullutta science fictionia ja etenee jännittävästi kuin romaani.

  Kulkevatko mammutit vielä kerran Siperian aroilla? Asettuvatko alkuhärät uudelleen Eurooppaan? Näemmekö joskus dinosauruksen ja linnun välimuodon lentävän taivaalla? Kaikki tämä saattaa olla mahdollista nopeammin kuin arvaammekaan.

  Tiedemiehet ja -naiset eri puolilla maailmaa etsivät keinoja herättää eloon eläin- ja kasvilajeja, jotka ovat kuolleet sukupuuttoon joko meidän aikanamme tai jo vuosituhansia sitten. Ratkaisun uskotaan löytyvän fossiileista ja huimin harppauksin edenneestä geeniteknologiasta.

  Joitain tieteentekijöitä ajaa silkka uteliaisuus, toiset näkevät kadonneiden lajien palauttamisen tärkeänä askeleena taistelussa ilmastonmuutosta vastaan. Moni myös kyseenalaistaa nämä hankkeet. Kukaan ei osaa varmasti arvioida, mitä seurauksia kadonneiden lajien palauttamisella maailmaan olisi.

  Mammutin paluu -kirjaansa varten Kornfeldt tutustui alan uusimpiin tutkimusprojekteihin, haastatteli tieteen tekijöitä eri puolilla maailmaa, näki omin silmin mammutin, joka on ollut jäätyneenä kaksikymmentä tuhatta vuotta ja vieraili paikoissa, joissa noiden karvaisten jättiläisten on tarkoitus taas tulevaisuudessa elää.

  Kirjan tiedot

  Ilmestymisaika: 9/2017
  Sivumäärä: n. 260 s.
  Kirjastoluokka: 56.4
  Sähkökirjan ISBN: 9789523125476

  Muuta: Suomennos Jukka Koskelainen Kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

  Kirjan laji

  Muita luonto- ja eläinaiheisia

  Uusi pääkaupunkiseudun retkeilyopasRaija Hentman

  Kaikki pääkaupunkiseudun retkeily- ja ulkoilukohteet koottuna yksiin kansiin. Kohteita on lähes 150 saaristosta sisämaahan.

  Suomen sammaletSinikka Piippo & Timo Koponen

  Laajin saatavilla oleva lajiopas Suomessa kasvavista sammalista.

  Jos hyönteiset katoavat… Anne Svedrup-Thygeson

  Kiehtova tietokirja avaa ainutlaatuisen näkymän hyönteismaailman monimuotoisuuteen ja merkitykseen.

  Eläinten kielellä Ilkka Koivisto

  Mitä eläimet sanovat? Ilkka Koiviston havaintoja eläinten viestinnästä.

  Suuri suomalainen muurahaiskirjaKatja Bargum & Heikki Helanterä

  Suuri suomalainen muurahaiskirja sukeltaa syvälle muurahaisten jännittävään maailmaan. Se esittelee yleisimmät suomalaiset muurahaiset ja tutustuttaa lukijat pesän uumeniin ja muurahaisten elämään.