Ryijyn taikaa Opas ryijyn suunnitteluun ja valmistukseenUlla Karsikas

Ryijyn suunnittelun ja valmistuksen perusteos käy läpi kaikki ommeltavan ryijyn valmistuksessa tarvittavat työvaiheet ja auttaa harrastajaa toteuttamaan oman ryijymallin alusta loppuun.
Kirja selvittää perusteellisesti mallin tekniseen suunnitteluun liittyvät seikat, kuten pohjakankaan ja lankojen laadun sekä nukkatyypit ja tiheydet. Kirja käy läpi myös värioppia ja opastaa mallin suunnitteluun ja nukkavärien sekoitusten tekemiseen.
Esimerkkiryijyn avulla käydään läpi nukkasekoitusten tekeminen, työpiirustus ja ompelutekniikka.
Ryijyn ompelu opastetaan vaihe vaiheelta tekstein ja kuvin. Myös ryijyn viimeistely ja huolto-ohjeet käydään läpi.
Todellinen ryijyharrastajan toivekirja, jollaista ei aiemmin ole ollut saatavilla.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 10/2016, viikolla 42
Sivumäärä: 161 s.
Koko: 190 x 240 mm
Sidosasu: Sidottu, nelivärinen
Kirjastoluokka: 65
ISBN: 9789523123595

Muuta: Kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Lisää käsityö- ja kotikirjoja

Neulo ilman puikkojaLaura Strutt

Uusi tapa luoda asusteita ja sisustuselementtejä langasta. Kaikki tutut silmukat ja tekniikat voi toteuttaa käyttämällä vain käsivarsia ja käsiä.

Huonekaluverhoilijan käsikirjaKristiina Leinonen-Sahlgren

Selkeä opas antaa ohjeet kankaiden valintaan, kaavoittamiseen ja leikkaamiseen sekä huonekalujen päällystämiseen pienimpiä työvaiheita myöten

Sukka-aapinenHanna-Kaisa Hämäläinen, Kristel Nyberg ja Eeva Turkka

Todellinen aapinen niille, jotka tahtovat opetella sukkien neulomisen A:sta Ö:hön, aina silmukoiden luonnista kärkikavennusten hienouksiin.

Koruntekijän käsikirjaRenata Graham

Täydellinen ohjekirja käy läpi kaikki avainasiat ihastuttavien helmikorujen aikaansaamiseksi.

Virkaten ylhäältä alasDora Ohrenstein

Käsityöopas, joka muuttaa käsityksen virkatuista puseroista raskaina ja huonosti istuvina. Kirjan vaatteet virkataan ylhäältä alas yhtenä kappaleena. Ylhäältä alas tekemällä työtä voi sovittaa sen edetessä ja muokata sen kokoa tarpeen mukaan.