Kirja: Koodinimi Valkoiset bussit (Bo Lidegaard)

Saatavana sähkökirjana sähkökirjoja myyvistä kaupoista.

  Koodinimi Valkoiset bussit Pohjoismaisten vankien uskomaton pelastusoperaatio natsien keskitysleireiltäBo Lidegaard

  Koodinimi Valkoiset bussit on tarina rohkeudesta, määrätietoisuudesta sekä ennen kaikkea älykkyydestä ja neuvokkuudesta. Niitä kaikkia tarvittiin, kun norjalaiset, tanskalaiset ja ruotsalaiset vapaaehtoiset ryhtyivät operaatioon, joka pelasti yli 20 000 pohjoismaista keskitysleirivankia.
  Vuonna 1944 levisi skandinaavisten aktivistien keskuudessa huhu, että Hitler on antanut määräyksen tuhota keskitysleirit ja tappaa kaikki vangit ennen kuin liittoutuneiden joukot pääsisivät ottamaan ne haltuunsa. Alkoi kuumeinen suunnittelu, miten pohjoismaiset vangit saataisiin turvaan sodan vielä raivotessa Euroopassa.
  Liittoutuneiden sodanjohto määräsi, ettei vankeja saa ryhtyä evakuoimaan ennen kuin keskitysleirit ovat liittoutuneiden joukkojen hallinnassa. Ruotsin Punainen risti onnistui kuitenkin kreivi Folke Bernadotten johdolla neuvottelemaan Heinrich Himmlerin kanssa sopimuksen pohjoismaisten vankien vapauttamisesta.
  Alkuvuonna 1945 sadat valkoiset bussit matkasivat pitkin romahtavaa Kolmatta valtakuntaa noutaen turvaan yli 20 000 erimaalaista vankia, joiden joukossa oli myös suuri määrä juutalaisia.
  Bo Lidegaard on tutkinut Valkoiset bussit -nimellä tunnetun operaation historialliset taustat ja dokumentit perusteellisesti ja koonnut aineistosta trillerimäisen jännittävän kirjan.

  Kirjan tiedot

  Ilmestymisaika: 10/2016
  Sivumäärä: n. 550 s.
  Kirjastoluokka: 90.35
  Sähkökirjan ISBN: 978-952-312-400-4

  Muuta: Suomennos Jenni Pitkäniemi Kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

  Kirjan laji

  Muita sotakirjoja

  Kaukopartio-operaatio Petrovski JamBair Irincheev - Pjotr Repnikov

  Petrovski Jamin kiistellyt tapahtumat sekä venäläisten että suomalaisten lähteiden valossa.

  Kolmen rintaman miesPetri Nevalainen

  Seppo Tiilikainen oli yksi yli 1 400 suomalaisesta Saksan Waffen-SS-joukoissa taistelleista sotilaista. Kirja perustuu Tiilikaisen päiväkirjamerkintöihin ja kirjeisiin, joita täydentää sota-arkiston materiaali.

  Hyvästi, ViipuriAntero Raevuori

  Kahdesti kotinsa menettäneiden viipurilaisten ja kaupunkia puolustaneiden sotilaiden kertomuksia vaikeilta vuosilta.

  Viimeinen operaatioStephen Harding

  Amerikkalaisiin, saksalaisiin ja ranskalaisiin asiakirjoihin, henkilökohtaisiin muistelmiin sekä haastatteluihin perustuva teos kertoo uskomattomalta kuulostavan tositarinan tavalla, joka jättää fiktion varjoonsa.