Heinäsirkka keittiössä HyönteiskeittokirjaFolke Dammann ja Nadine Kuhlenkamp

Hyönteisten käyttö ruoka-aineena herättää yhä kasvavaa kiinnostusta Suomessakin. Kokeileville kulinaristeille ja liharuokaa karttaville, ympäristötietoisille kuluttajille hyönteisistä on muodostumassa suorastaan trendiruokaa.
Hyönteiset ovat vähärasvaisia, ja niissä on runsaasti proteiinia sekä ihmiselle tarpeellisia aminohappoja. Ne sisältävät myös muita arvokkaita ravintoaineita, kuten mineraaleja ja vitamiineja. Ja, kyllä vain – ne myös maistuvat hyvältä.
Kirja opastaa hyönteisten käyttöön keittiössä ja tarjoaa runsaasti herkullisia reseptejä kokeilunhaluiselle kotikokille. Friteerattuja kotisirkkoja, paahdettuja jauhomatoja villivihannespedillä, tagliatellea sirkka-peston kera, hienoja buffalotoukkapraliineja ja paljon muuta.
Kirja opastaa myös, kuinka esikäsitellä itse kerättyjä ruokahyönteisiä ja toukkia.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 2/2016, viikolla 7
Sivumäärä: 128 s.
Koko: 190 x 250 mm
Sidosasu: Sidottu, nelivärinen
Kirjastoluokka: 68.2
ISBN: 978-952-312-256-7

Muuta: suomennos Juho Nurmi, kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Ruoka- ja juoma-aiheisia

Superviljat Chrissy Freer

Kirja esittelee 12 superviljaa, niiden ravinto- ja terveysvaikutukset sekä sen, miten niitä kannattaa käyttää ja valmistaa.

Vaihtoehdot lihalleTatu Lehtovaara

Kirja esittelee vaihtoehtoisia proteiininlähteitä ja kertoo, miten niistä saa maittavaa arki- ja juhlaruokaa.

TulillaMatias Koskimies

Kirja kertoo sekä tulen että tulilla istumisen merkityksestä ihmisille. Samalla se johdattaa avotulella valmistettujen herkkujen äärelle.

Kunnon leipää Håkan Johansson

Kansainvälisen Bakery Masters 2014 -kilpailun voittaja Håkan Johansson jakaa kirjassaan parhaat leipäreseptinsä ja antaa kotileipureille loistavia vinkkejä, joiden avulla jokainen onnistuu.

Kaikki avokadosta Gaby Dalkin

Upeasti kuvitettu teos on täydellinen keittokirja jokaiselle, joka haluaa löytää uusia tapoja nauttia avokadon terveysvaikutuksista ja lempeän hienostuneesta mausta.