Kirja: Grillimestarin kasvisherkut  (Tatu Lehtovaara )

Kirja on loppuunmyyty.

Grillimestarin kasvisherkut Tatu Lehtovaara

Grilliherkuillaan tunnetuksi tullut keittiömestari Tatu Lehtovaara osoittaa uudessa kirjassaan, ettei grillaaminen ole vain lihansyöjien huvia. Grillissä syntyy mahtavia herkkuja myös kasviksista.
Kirjassa esitellään monipuolisesti erilaisia tapoja grillata kasviksia, joista loihditaan maittavia kasvisruokia. Kaikki ruokalajit on helposti muutettavissa myös vegaaniseen ruokavalioon sopiviksi. Kirjassa esitellään myös villivihannesten grillaamista ja käyttöä.
Kasvisten makukirjo on valtaisa, ja makuyhdistelmiä sekä valmistustapoja on lukemattomia. Samasta kasviksesta saa hyvin erimakuisia vivahteita houkuteltua esiin muuttamalla valmistustapaa ja mausteita. Intialainen ja malesialainen keittiö ovat oivallinen osoitus siitä, että kasvikset ”kestävät” voimakkaita mausteita ja kypsennystapoja.
Kirjassa pureudutaan kasvisten värikkääseen ja maittavaan maailmaan ja niistä grillataan niin alku-, pää- kuin lisäkeruokiakin, yhteensä yli 50.
Kasvisten grillaamista ei pidä jättää vain kesään, sillä niiden sesonki kestää lähes koko vuoden. Itseoikeutetusti keväinen grillaaminen alkaa parsasta, jatkuu varhaisperunoiden, sipuleiden ja muiden kesäherkkujen muodossa. Syksy kruunaa kasvisten grillaajan ruokavuoden, juurekset ja sienet sihisevät silloin grillissä.
Olipa näkökulma terveellisyydessä, ekologisuudessa tai maittavuudessa; grilli kuumenemaan, kasvikset tirisemään, tuoreet yrtit ja mausteet tuoksumaan, ystävät ja läheiset pöydän ääreen – siitä on hyvä grillauspäivä tehty.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 2/2016, viikolla 7
Sivumäärä: 152 s.
Kirjastoluokka: 68.2

Muuta: kansi Taittopalvelu Yliveto Oy, valokuvat Jukka Heiskanen

Kirjan laji

Ruoka- ja juoma-aiheisia

Kodin uusi mehukirjaPetter Bergström

Kodin uusi mehukirja tuo kotitekoisten mehujen valmistuksen nykyaikaan. Tuttujen marjamehujen lisäksi kirja sisältää paljon juomareseptejä aivan uudenlaisiin aineksiin ja makuyhdistelmiin.

Herkuttele perunoilla Catherine Gerbod

Kirja sisältää 100 ranskalaisen Cuisine et Vins de France -lehden reseptiä, joiden avulla valmistat perunasta herkkuja niin arkiaterialle kuin juhlapöytäänkin.

Kasvikset kemistin keittiössäAnu Hopia – Tatu Lehtovaara

Miten tehdään kasvisruokaa, jossa maku, rakenne ja aromi ovat juuri kohdallaan? Anu Hopia ja Tatu Lehtovaara ovat tehneet käänteentekevän kasvisruokakirjan.

VillivihanneskeittokirjaMarlene Gustawson

Villivihanneskeittokirja opastaa tunnistamaan ja käyttämään luonnosta löytyviä kasveja. Se kertoo havainnollisesti, mitä kasveja ja kasvinosia voi syödä ja miten niistä valmistetaan herkullista ruokaa.

Heinäsirkka keittiössäFolke Dammann & Nadine Kuhlenkamp

Kokeileville kulinaristeille ja liharuokaa karttaville, ympäristötietoisille kuluttajille hyönteisistä on muodostumassa suorastaan trendiruokaa.Kirja opastaa hyönteisten käyttöön keittiössä ja tarjoaa runsaasti reseptejä.