Kirja: Ja sitten tulivat sotilaat (Miriam Gebhardt )

Saatavana sähkökirjana sähkökirjoja myyvistä kaupoista.

  Ja sitten tulivat sotilaat Saksalaisnaisten kohtalo toisen maailmansodan voittajien käsissäMiriam Gebhardt

  Sotilaat, jotka vapauttivat Saksan natsivallasta, toivat mukanaan uutta kärsimystä lukemattomille naisille.
  Arviolta miljoona naista ja tyttöä – sekä suuri määrä miehiä – joutui toisen maailmansodan jälkeen seksuaalisen väkivallan uhriksi kaikkialla Saksassa.
  Vastoin yleistä käsitystä raiskaajia eivät suinkaan olleet vain neuvostosotilaat, vaan myös suuri joukko amerikkalaisia, englantilaisia ja ranskalaisia sotilaita katsoi oikeudekseen käyttää hyväkseen voitetun kansan naisia.
  Laajaan tutkimustyöhön perustuva teos käsittelee toisen maailmansodan viimeisten päivien ja Saksan miehityksen päättymisen välistä ajanjaksoa vuosina 1945–1955. Historioitsija Miriam Gebhart on kerännyt kirjaansa varten aineistoa mm. poliisin, kirkon ja sairaaloiden arkistoista sekä uhrien henkilökohtaisista päiväkirjoista. Tuloksena on järkyttävä kuvaus sodanjälkeisen vuosikymmenen aikana laajasti harjoitetusta seksuaalisesta väkivallasta sekä siitä välinpitämättömästä kohtelusta, jota raiskauksen uhrit saivat myöhemmin osakseen niin lääkäreiltä, sosiaalityöntekijöiltä kuin oikeusistuimiltakin.
  Gebhartin kirja nostaa päivänvaloon epämiellyttävän totuuden liittoutuneiden sotilaiden käytöksestä sodanjälkeisessä Saksassa. Se on myös merkittävä puheenvuoro keskustelussa nykypäivän konflikteissakin aseena käytettävästä seksuaalisesta väkivallasta.

  Kirjan tiedot

  Ilmestymisaika: 4/2016, viikolla 17
  Sivumäärä: 299 s.
  Kirjastoluokka: 99.139
  Sähkökirjan ISBN: 9789523123199

  Muuta: suomennos Maikki Soro, kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

  Kirjan laji

  Muita sotakirjoja

  Talvisota venäläisin silminBair Irincheev

  Uusinta venäläistä sotahistoriaa

  Koodinimi Valkoiset bussitBo Lidegaard

  Alkuvuonna 1945 sadat valkoiset bussit matkasivat pitkin romahtavaa Kolmatta valtakuntaa noutaen turvaan yli 20 000 vankia.Bo Lidegaard on tutkinut operaation historialliset taustat perusteellisesti ja koonnut aineistosta trillerimäisen jännittävän kirjan.

  Itärintaman operaatiokartasto 1941–1945Robert Kirchubel

  Tämä laaja kartasto visualisoi kaikki sotatoimet, joita Berliinistä aina Moskovan edustalle, Stalingradiin ja Itä-Preussiin ulottuneella rintamalla käytiin.

  Kannaksen suurtaistelut kesällä 1944 venäläisin silmin Bair Irincheev

  Kirja kertoo suurhyökkäyksestä Karjalankannakselle puna-armeijan rivimiehen näkökulmasta, puna-armeijan tavoitteista ja tappioista sekä siitä, millaisina vastustajina suomalaisia pidettiin.

  Sisällissodan 1918 unohdetut taistelutAtso Haapanen

  Atso Haapasen teos raportoi kansalaissodan alusta ja lopusta, vaiheista, jotka usein unohtuvat kansalaissodasta kertovassa kirjallisuudessa.