Kirja: Suuri ja mahtava (Timo Vihavainen – Kari Ketola)

Saatavana sähkökirjana sähkökirjoja myyvistä kaupoista.

  Suuri ja mahtava Venäjän historiaa suomalaisilleTimo Vihavainen ja Kari Ketola

  Tiivis Venäjä-tiedon ABC esittelee suomalaiselle lukijalle naapurimaamme keskeisimmät asiat: historian, kirjallisuuden ja maantiedon. Samalla se avaa lukijalle venäläistä arvomaailmaa ja käsitteitä.
  Kirjan punaisena lankana on Venäjän valtion tarina, jota täydentävät venäläisen kulttuurin ja liike-elämän esittelyt. Kirjan tekijät yhdistävät akateemisen tutkimuksen ja käytännön kokemuksen.
  Suomen ja Venäjän yhteisestä historiasta kertovat katsaukset valaisevat maidemme suhteita, niin myönteisiä puolia kuin kipupisteitäkin.
  Kirja sisältää lisäksi runsaasti naapurimaamme historiaan ja nykypäivään liittyviä napakoita tietoiskuja meitä suomalaisia kiinnostavista yksityiskohdista.

  Kirjan tiedot

  Ilmestymisaika: 11/2015, viikolla 45
  Sivumäärä: 312 s.
  Kirjastoluokka: 97.1
  Sähkökirjan ISBN: 9789523121904

  Muuta: kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

  Kirjan laji

  Muita historiakirjoja

  Muistolaattabongarin opasPauli Jokinen

  14 kävelyreittiä, joita seuraamalla pääsee tutustumaan eri kaupunginosien muistolaattoihin. Runsaasti kuvitettu kirja kertoo niiden tarinat.

  Punaorvot 1918Mervi Kaarninen

  Lapset sisällissodan uhreina.

  Kadonneen Brewsterin metsästysMarja Lampi – Vladimir Prytkov

  Värikäs pala ilmailuhistoriaa, seikkailukertomus ja dokumentti.

  KieltolakiJonna Pulkkinen

  Kirja esittelee Suomessa olleita erilaisia alkoholirajoituksia kautta maan historian, keskittyen kuitenkin vuosien 1919–1932 kieltolakiin ja sen seurauksiin.

  Kuka keksi haarukanTarja Tuulikki Laaksonen

  Koti pitää sisällään enemmän historiaa kuin osaamme kuvitella. Kirja kertoo, mitkä asiat ovat vaikuttaneet nykyisin niin arkisilta vaikuttavien tavaroidemme kehittymiseen ja yleistymiseen.