Suomalainen puurokirja Tiia Koskimies

Puuro tekee kaikille hyvää, se täyttää vatsan pitkäksi aikaa, ravitsee, hoitaa ja auttaa ruoansulatusta. Se on helppotekoista ja edullista. Yhdessä kattilassa hautuu kokonainen ateria suurellekin porukalle. Puuro on myös loistavaa laihdutusruokaa!
Suomalaisessa puurokirjassa on kaikkien perinteisten suomalaisten puurojen perusohjeet jouluisesta riisipuurosta, kaurapuuroon ja imelletystä ruispuolukkapuurosta haudutettuun ohrauunipuuroon.
Muuntelemalla peruspuuroja ja tarjoamalla niiden kanssa herkullisia lisäkkeitä saadaan annoksiin lisää makua ja vaihtelua.
Kotimaisten viljojen lisäksi kirjan puuro-ohjeita on kehitelty gluteenittomista superviljoista, esimerkiksi kvinoasta, hirssistä, tattarista, speltistä, amarantista ja tummasta riisistä. Niissä on runsaasti kuituja, kivennäis- ja hivenaineita sekä proteiinia.
Kirjassa on myös helppotekoisia ja trendikkäitä tuorepuuro-ohjeita. Erilaisista kuivatuista hedelmistä, siemenistä, pähkinöistä, kotimaisista marjoista, hedelmistä saa aamuksi ja välipalaksi itselleen varsinaisen terveyspommin. Puurolautaselliseen voi halutessaan sisällyttää vaikka kaikki päivän aikana tarvittavat ravintoaineet.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 8/2015, viikolla 33
Sivumäärä: 142 s.
Koko: 190 x 220 mm
Sidosasu: sidottu, nelivärinen
Kirjastoluokka: 68.2
ISBN: 9789523121782

Muuta: kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Ruoka- ja juoma-aiheisia

Jallu Jonna Pulkkinen

Jallu on osa maamme kulttuurihistoriaa, romanttisten reissumiesten ja rajujen rokkareiden juoma, jota nautitaan hyvässä seurassa, pilke silmäkulmassa. Mutta kuinka siitä tuli sellainen?

Kunnon leipää Håkan Johansson

Kansainvälisen Bakery Masters 2014 -kilpailun voittaja Håkan Johansson jakaa kirjassaan parhaat leipäreseptinsä ja antaa kotileipureille loistavia vinkkejä, joiden avulla jokainen onnistuu.

Heinäsirkka keittiössäFolke Dammann & Nadine Kuhlenkamp

Kokeileville kulinaristeille ja liharuokaa karttaville, ympäristötietoisille kuluttajille hyönteisistä on muodostumassa suorastaan trendiruokaa.Kirja opastaa hyönteisten käyttöön keittiössä ja tarjoaa runsaasti reseptejä.

VeneruokaaJennie Gillander

Kirjan ohjeilla pienessä venekeittiössä syntyy vaihtelevaa ja maistuvaa ruokaa joka päivä.

Parhaat kesäsalaatitMia Gahne

Kesäkokin toivekirja nostaa salaatit aivan uudelle tasolle kekseliäine aineksineen ja ruokaisine lisukkeineen.