Kirja: Mitä mieltä Suomessa saa olla (Timo Vihavainen, Marko Hamilo, Joonas Konstig (toim.))

Saatavana sähkökirjana sähkökirjoja myyvistä kaupoista.

  Mitä mieltä Suomessa saa olla Suvaitsevaisto vs. arvokonservatiivitTimo Vihavainen, Marko Hamilo ja Joonas Konstig

  Hätkähdyttävän ajankohtainen puheenvuoro arvomaailmojen yhteentörmäyksestä nyky-Suomessa.
  Onko maamme poliittinen järjestelmä halvaantumassa moraalikysymyksiin keskittyneeseen ja tunteita herättävään vastakkainasetteluun samaan aikaan, kun olisi kyettävä tekemään vaikeita uudistuksia koko poliittisella kentällä?
  Mistä arvokonservatismin nousussa todellisuudessa on kyse? Kirjoittajien mielestä arvoliberaaliksi itseään kutsuva sivistyneistö, "suvaitsevaisto", on luonut oman vastustajansa. Omaa oikeamielisyyttään peilatakseen suvaitsevaisto tarvitsee arvokonservatiiveja, mutta Suomessa ei ole aikoihin ollut sellaista äärioikeistoa tai uskonnollista konservatiiviryhmää, joka tekisi suvaitsevaiston tarpeelliseksi.
  Perussuomalaisten maanvyörymän kaltainen vaalivoitto 2011 osoitti, ettei suvaitsevaiston strategia toimi. Mitä enemmän arvokonservatiiveja pyritään leimaamaan milloin rasisteiksi, milloin populisteiksi, sitä vahvemmaksi he näyttävät kasvavan.
  George Orwellin mukaan tehokkainta vallankäyttöä on uudistaa kieltä niin, että vallitsevan yhteiskunnan arvostelu on käytännössä mahdotonta. Kirja pyrkii paljastamaan nämä silmänkääntötemput ja muistuttamaan, mistä esim. sellaisissa asioissa kuin populismi, rasismi tai ennakkoluuloisuus alkujaan oli kyse.

  Kirjan ovat toimittaneet professori Timo Vihavainen, tiedetoimittaja Marko Hamilo ja kirjailija Joonas Konstig. Muut kirjoittajat ovat kirjailija Timo Hännikäinen, kauppapolitiikan ja kansainvälistymisen asiantuntija Heidi Marttila, matemaatikko Jukka Aakula ja sosiologi Erkki Lampén.

  Kirjan tiedot

  Ilmestymisaika: 3/2015, viikolla 13
  Sivumäärä: 338 s.
  Kirjastoluokka: 32
  Sähkökirjan ISBN: 978-952-312-147-8

  Muuta: Kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

  Kirjan laji

  Muita tietokirjoja

  LonkeroJonna Pulkkinen

  Kirja kertoo tämän kansainvälisestikin uniikin juoman tarinan luoden samalla katsauksen maan panimoteollisuuteen.

  Suomessa kummitteleeEero Ojanen

  Kirja on jatkoa Suurelle suomalaiselle kummituskirjalle. Se jatkaa selittämättömien ilmiöiden ja kummallisten kokemusten esittelyä sellaisena kuin suomalaiset ovat ne kokeneet.

  Tapaus GoogleTorsten Fricke - Ulrich Novak

  Miten hakukoneen mahti yltää kaikkialle, ja miksi se on niin vaarallista?

  Koko Beatles-tuotantoSteve Turner

  Ensimmäinen ja ainoa täydellinen kokoelma Beatlesien laululyriikkaa sekä jokaisen laulun syntytarina.

  Suuri suomalainen kummituskirjaEero Ojanen

  Yliluonnolliset ilmiöt ja kummitukset elävät edelleen vahvasti suomalaisessa kertomusperinteessä. Kirjailija Eero Ojanen on koonnut hyytävimmistä suomalaisista kummitustarinoista kiehtovan kirjan.