Kirja: Koivu (Seija A. Niemi)

Saatavana sähkökirjana sähkökirjoja myyvistä kaupoista.

  Koivu Suomen kansallispuuSeija A. Niemi

  Koivu on olennainen osa suomalaisuutta. Se on ollut ikiaikainen lämmön lähde ja erilaisten kotitalousesineiden materiaali, mutta myös ehtymätön innoituksen lähde taidemaalareille, säveltäjille, kirjailijoille ja valokuvaajille. Suomen kansallispuuksi valittu rauduskoivu symboloi meille kotia ja isänmaata.
  Seija A. Niemi on kirjoittanut kattavan tietoteoksen koivusta, kartoittaen kaikki ne aspektit, joilla koivu liittyy suomalaiseen luontoon, elämään ja kulttuuriin.
  Kirja esittelee Suomessa kasvavien koivujen lajit ja kertoo puun historiasta siitä alkaen, kun se heti jääkauden jälkeen ilmestyi maisemaan.
  Kirja kertoo ansiokkaasti myös koivun asemasta ihmisen arjessa ja juhlassa kautta aikojen. Koivun valkea, sileä ja kaunis puuaines on kovaa ja kestävää. Niinpä se on saanut palvella lukemattomien tarvekalujen raaka-aineena. Myös tuohi on taipunut suomalaisten käsissä moneen. Koivun eri osista saatiin lääkeainetta ja tuhkasta valmistettiin potaskaa tai keitettiin saippuaa. Kesäisin lehtevät koivut juhlistavat perinteisesti erilaisia tapahtumia.
  Alvar Aallon legendaariset designhuonekalut avasivat kokonaan uuden luvun koivun käytölle huonekaluvalmistuksessa. Artekin Aalto-sarja on edelleen yksi arvostetuimmista sisustusbrändeistämme.
  Koivun teollinen käyttö on saanut kirjassa oman osionsa. Teos tarkastelee myös koivun roolia suomalaisessa kansanperinteessä, muotoilussa ja arkkitehtuurissa.

  Kirjan tiedot

  Ilmestymisaika: 4/2015, viikolla 20
  Sivumäärä: 244 s.
  Kirjastoluokka: 92
  Sähkökirjan ISBN: 9789523121447

  Muuta: Kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

  Kirjan laji

  Muita tietokirjoja

  Mielen ruokaaSinikka Piippo

  Korvaamaton käytännön opas kaikille, jotka haluavat parantaa elämänlaatuaan ja henkistä jaksamistaan.

  Matkaopas maailmankaikkeuteen Brian May - Patrick Moore - Chris Lintott

  Uusi ja erilainen tietokirja kaikille avaruuden salaisuuksista kiinnostuneille

  Hyvä, paha muoviJohanna Kohvakka & Liisa Lehtinen

  Kirja käsittelee muovia ja sen ympäristövaikutuksia kansantajuisesti ja antaa käytännön neuvoja muovin kulutuksen vähentämiseen.

  100-vuotiaan Suomen urheilusankareitaMarkku Siukonen – Vesa Tikander

  Upea juhlateos itsenäisen Suomen urheiluhistoriasta.