Kirja: Koivu (Seija A. Niemi)

Saatavana sähkökirjana sähkökirjoja myyvistä kaupoista.

  Koivu Suomen kansallispuuSeija A. Niemi

  Koivu on olennainen osa suomalaisuutta. Se on ollut ikiaikainen lämmön lähde ja erilaisten kotitalousesineiden materiaali, mutta myös ehtymätön innoituksen lähde taidemaalareille, säveltäjille, kirjailijoille ja valokuvaajille. Suomen kansallispuuksi valittu rauduskoivu symboloi meille kotia ja isänmaata.
  Seija A. Niemi on kirjoittanut kattavan tietoteoksen koivusta, kartoittaen kaikki ne aspektit, joilla koivu liittyy suomalaiseen luontoon, elämään ja kulttuuriin.
  Kirja esittelee Suomessa kasvavien koivujen lajit ja kertoo puun historiasta siitä alkaen, kun se heti jääkauden jälkeen ilmestyi maisemaan.
  Kirja kertoo ansiokkaasti myös koivun asemasta ihmisen arjessa ja juhlassa kautta aikojen. Koivun valkea, sileä ja kaunis puuaines on kovaa ja kestävää. Niinpä se on saanut palvella lukemattomien tarvekalujen raaka-aineena. Myös tuohi on taipunut suomalaisten käsissä moneen. Koivun eri osista saatiin lääkeainetta ja tuhkasta valmistettiin potaskaa tai keitettiin saippuaa. Kesäisin lehtevät koivut juhlistavat perinteisesti erilaisia tapahtumia.
  Alvar Aallon legendaariset designhuonekalut avasivat kokonaan uuden luvun koivun käytölle huonekaluvalmistuksessa. Artekin Aalto-sarja on edelleen yksi arvostetuimmista sisustusbrändeistämme.
  Koivun teollinen käyttö on saanut kirjassa oman osionsa. Teos tarkastelee myös koivun roolia suomalaisessa kansanperinteessä, muotoilussa ja arkkitehtuurissa.

  Kirjan tiedot

  Ilmestymisaika: 4/2015, viikolla 20
  Sivumäärä: 244 s.
  Kirjastoluokka: 92
  Sähkökirjan ISBN: 9789523121447

  Muuta: Kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

  Kirjan laji

  Muita tietokirjoja

  Tapaus HodorkovskiRichard Sakwa

  Hyökkäyksellä Hodorkovskia vastaan oli kauaskantoisia poliittisia ja taloudellisia seurauksia. Richard Sakwa tutkii Jukosin nousua ja tuhoa sekä Putinin valtapolitiikkaa ja suhdetta suuryrityksiin.

  Syntymän ja kuoleman kirjaEija Pulkkinen

  Kiehtova kirja siitä, miten elämän ääripäät kohdataan eri puolilla maailmaa. Teos kuvaa mukaansatempaavasti syntymän ja kuoleman rituaaleja ja magiaa mm. Filippiinien Ifugao-heimon parissa, Myanmarissa, Bhutanissa, Guatemalassa ja Meksikon Tarahumara-intiaanien keskuudessa.

  Matkaopas maailmankaikkeuteen Brian May - Patrick Moore - Chris Lintott

  Uusi ja erilainen tietokirja kaikille avaruuden salaisuuksista kiinnostuneille

  Löydä oma tyylisiKikka Seppä

  Odotettu pukeutumisopas näyttää havainnollisesti, kuinka jokaisesta voi kehittyä loistava pukeutuja ja rohkea tyylitaituri.

  Suomen rikkaatEsko Seppänen

  Keitä ovat Suomen omistajat ja ketkä heistä ovat julkisuudessa tuntemattomia salarikkaita?