Kirja: Kivenkerääjät (Minna Mikkonen)

Saatavana sähkökirjana sähkökirjoja myyvistä kaupoista.

  Kivenkerääjät Minna Mikkonen

  Minna Mikkosen esikoisromaani kertoo perheen menetyksestä ja surusta, ja ennen kaikkea lapsen ihmeellisestä lahjasta tavoittaa valo pimeässäkin, kertoa se näkyväksi.
  Veini on kuusivuotias poika, jonka teini-ikäinen isosisko Meri on kadonnut. Meri on jossain muualla, ja Veini yrittää selvittää, missä.
  Merillä oli salaisuuksia, kuten kaikilla hänen ympärillään, eikä niistä saisi puhua. Myöskään Veini ei kerro omia tai muiden salaisuuksia, ei edes kuiskaamalla, vaan kirjoittaa ne siniseen muistivihkoonsa, samoin kuin tutkimuksensa siskon mahdollisista katoamisen paikoista.
  Veini haluaa muistaa Meristä kaiken ja piirtää samalla kuvaa perheestään: äidistä, joka pelkää joskus niin, ettei voi mennä ulos; isästä, joka piiloutuu hiljaisuuskääreeseen tai töihinsä; mummosta ja ukista korkean vaaran laella sekä Merin ystävistä Virvestä ja Juhasta, jotka rakastavat Meriä kumpikin omalla tavallaan.
  Kirkkaana Veinin mielessä kulkevat isosiskon opetukset sekä kevyet ja painavat ajatukset, joita kaikki lähipiirin lapset ja aikuiset kantavat mukanaan sukupolvesta toiseen. Keräämistään tiedonmurusista Veini yrittää hahmottaa totuutta tapahtuneesta. Veinille on selvää, että asiat voivat olla totta vain, jos ne kerrotaan oikein.
  Mitä Merille tapahtui ja miksi? Mitä ovat loistavat, värikkäät kivet, joita löytyy mummolan mullasta, unimeren aalloista tai salaisista metsistä? Kuka tietää lopulta, mikä voima on muistilla, toivolla, totuudella, tai sillä että uskaltaa puhua?

  Kirjan tiedot

  Ilmestymisaika: 1/2015, viikolla 4
  Sivumäärä: 238 s.
  Kirjastoluokka: 84.2
  Sähkökirjan ISBN: 9789523121584

  Muuta: Kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

  Kirjan laji

  Lisää romaaneita

  ArmovuosiAnna Misko

  Historiallisen romaanitrilogian ensimmäinen osa.

  ViestikyyhkyupseeriHeli-Maija Heikkinen

  Tunteisiin vetoava esikoisromaani sodasta, uhrautumisesta ja anteeksiannosta sekä elinikäisestä kumppanuudesta

  YrttitarhaL. M. Montgomery

  Kokoelma L. M. Montgomeryn ennen suomentamattomia kertomuksia, jotka vievät takaisin iki-ihanalle Prinssi Edwardin saarelle.

  Läpi tulihelvetinMikko Haaja

  Laadukas ja todenmukainen sotaromaani, jota lukiessa tuntuu kuin olisi itsekin taisteluissa mukana.

  Kaukopartion kostoiskuMarkku Hattula

  Hattulan kaukopartiotoimintaa kuvaavan kirjasarjan toinen osa.