Kirja: Pettureita vai sodan uhreja (Sergei Verigin)

Saatavana sähkökirjana sähkökirjoja myyvistä kaupoista.

  Pettureita vai sodan uhreja Yhteistyö vihollisen kanssa Karjalassa toisen maailmansodan aikanaSergei Verigin

  Paikallisen väestön yhteistyö miehitysviranomaisten kanssa toisen maailmansodan aikana Karjalassa ja Suomessa on teema, jonka käsittely oli pitkään Neuvostoliiton historiankirjoituksessa kokonaan kielletty.

  Yhteistyötä kuitenkin oli rajan molemmin puolin. Jotkut suomalaiset siviilit sekä sotavangit taipuivat yhteistyöhön neuvostoviranomaisten kanssa, ja suomalaiset miehitysviranomaiset saivat vuosina 1941–1944 niin ikään tarvitsemaansa tietoa niin sotavangeilta kuin paikallisilta siviileiltäkin.

  Mielenkiintoinen yksityiskohta yhteistoiminnan historiassa olivat venäläisille sotavangeille Suomessa perustetut vakoojakoulut, joissa koulutettiin lähinnä heimosotavankeja lähetettäväksi vihollisen selustaan.

  Laajaan venäläiseen ja suomalaiseen arkistomateriaaliin perustuva teos kuvaa sota-ajan Karjalassa harjoitetun yhteistyön eri aspekteja. Se kertoo, keitä nämä yhteistoimintamiehet olivat, miten laajaa toiminta todellisuudessa oli ja minkälaisista syistä siihen ryhdyttiin.

  Kirjan tiedot

  Ilmestymisaika: 3/2014
  Sivumäärä: 280 s.
  Kirjastoluokka: 92.87
  Sähkökirjan ISBN: 9789524928977

  Muuta: suomennos Veikko koivumäki, kansi Taittopalvelu yliveto Oy

  Kirjan laji

  Muita historiakirjoja

  Natsi-Saksan salaiset suunnitelmatChris McNab

  Miltä maailma näyttäisi tänään, jos Saksa olisi voittanut toisen maailmansodan?

  Isäni oli natsiGerald Posner

  Gerald Posner on haastatellut yhtätoista Hitlerin sisäpiiriin kuuluneen henkilön poikaa ja tytärtä, jotka kertovat ensimmäistä kertaa, millaista oli kasvaa natsi-johtajien lapsena ja miten tämä menneisyys on heidän elämäänsä vaikuttanut.

  Kivi bolševikin kengässä Jukka Seppinen

  Laajoihin arkistotutkimuksiin perustuva teos Neuvostoliiton vaikutuksesta Suomen poliittiseen historiaan Venäjän vallankumouksesta aina 1960-luvun rajun radikalisoitumisen aikaan.

  Ihminen sodassaTiina Kinnunen – Ville Kivimäki (toim.)

  Suomalaisten kokemuksia talvi- ja jatkosodassa.