Kirja: Pettureita vai sodan uhreja (Sergei Verigin)

Saatavana sähkökirjana sähkökirjoja myyvistä kaupoista.

  Pettureita vai sodan uhreja Yhteistyö vihollisen kanssa Karjalassa toisen maailmansodan aikanaSergei Verigin

  Paikallisen väestön yhteistyö miehitysviranomaisten kanssa toisen maailmansodan aikana Karjalassa ja Suomessa on teema, jonka käsittely oli pitkään Neuvostoliiton historiankirjoituksessa kokonaan kielletty.

  Yhteistyötä kuitenkin oli rajan molemmin puolin. Jotkut suomalaiset siviilit sekä sotavangit taipuivat yhteistyöhön neuvostoviranomaisten kanssa, ja suomalaiset miehitysviranomaiset saivat vuosina 1941–1944 niin ikään tarvitsemaansa tietoa niin sotavangeilta kuin paikallisilta siviileiltäkin.

  Mielenkiintoinen yksityiskohta yhteistoiminnan historiassa olivat venäläisille sotavangeille Suomessa perustetut vakoojakoulut, joissa koulutettiin lähinnä heimosotavankeja lähetettäväksi vihollisen selustaan.

  Laajaan venäläiseen ja suomalaiseen arkistomateriaaliin perustuva teos kuvaa sota-ajan Karjalassa harjoitetun yhteistyön eri aspekteja. Se kertoo, keitä nämä yhteistoimintamiehet olivat, miten laajaa toiminta todellisuudessa oli ja minkälaisista syistä siihen ryhdyttiin.

  Kirjan tiedot

  Ilmestymisaika: 3/2014
  Sivumäärä: 280 s.
  Kirjastoluokka: 92.87
  Sähkökirjan ISBN: 9789524928977

  Muuta: suomennos Veikko koivumäki, kansi Taittopalvelu yliveto Oy

  Kirjan laji

  Muita historiakirjoja

  KieltolakiJonna Pulkkinen

  Kirja esittelee Suomessa olleita erilaisia alkoholirajoituksia kautta maan historian, keskittyen kuitenkin vuosien 1919–1932 kieltolakiin ja sen seurauksiin.

  Viisi päivää, jotka vavisuttivat Eurooppaa Nicholas Best

  Ainutlaatuinen synteesi viidestä päivästä, jolloin fasismi menetti kuolettavan otteensa Euroopasta.

  RyssävihaTimo Vihavainen

  Teos valottaa ryssävihaa ja sen rinnakkaisilmiöitä sekä Suomessa että muissa Venäjän naapurimaissa ja vertaa niitä myös Venäjällä vallinneisiin asenteisiin naapureita kohtaan. Kokonaiskuva on sekä yllättävä että hyvin kiinnostava.

  Pietari 1917 Helen Rappaport

  Harvinaisiin arkistolähteisiin perustuva teos tarjoaa aiemmin tuntemattoman näkökulman vuoden 1917 vallankumouksen tapahtumiin sellaisina, kuin ne etenivät päivä päivältä ja viikko viikolta. Kertojina ovat Venäjällä asuneet ulkomaalaiset.

  Kuka keksi haarukanTarja Tuulikki Laaksonen

  Koti pitää sisällään enemmän historiaa kuin osaamme kuvitella. Kirja kertoo, mitkä asiat ovat vaikuttaneet nykyisin niin arkisilta vaikuttavien tavaroidemme kehittymiseen ja yleistymiseen.