Kirja: Kivi bolševikin kengässä (Jukka Seppinen)

Saatavana sähkökirjana sähkökirjoja myyvistä kaupoista.

  Kivi bolševikin kengässä Neuvostoliiton tavoitteet Suomessa 1917-1970Jukka Seppinen

  Bolševismin merkitys ulkoisena uhkana oli suurempi kuin Suomessa todella ymmärrettiin.Jukka Seppinen analysoi teoksessaan Neuvostoliiton vaikutusta Suomen poliittiseen historiaan Venäjän vallankumouksesta ja Suomen itsenäistymisestä aina 1960-luvun rajun radikalisoitumisen aikaan.

  Kun V. I. Leninin johtamat Venäjän bolševikit saivat vallan käsiinsä lokakuun suuren vallankumouksen seurauksena ja tunnustivat Suomen 6.12.1917 antaman itsenäisyysjulistuksen, länsimainen Suomi joutui tahtomattaan Moskova-johtoisen kansainvälisen totalitaarisen kommunismin pyörteisiin 74 vuoden ajaksi.

  Stalinin tavoitteena oli vielä 1930-luvulla Suomen sotilaallinen valtaaminen, ja hän ryhtyikin siihen toisen maailmansodan syttyessä. Hän muutti kuitenkin linjaansa suurvaltojen 1.12.1943 Teheranissa saavuttaman yhteisymmärryksen pohjalta. Sen jälkeen hän pyrki vaikuttamaan Suomen pikemminkin poliittisesti.

  Pian Stalinin kuoleman jälkeen 1953 NKP ja SKP käynnistivät uudelleen Stalinin hylkäämään kansanrintamapolitiikan, ja Neuvostoliiton vaikutusvalta Suomessa kasvoi räjähdysmäisesti. Alkoi ajanjakso, jota alettiin kutsua suomettumiseksi.

  Kirja perustuu laajoihin arkistotutkimuksiin sekä monipuoliseen tutkimuskirjallisuuteen. Siinä on myös ennen julkaisematonta tietoa Supon arkistosta.

   

  Kirjan tiedot

  Ilmestymisaika: 3/2014
  Sivumäärä: 464 s.
  Kirjastoluokka: 92
  Sähkökirjan ISBN: 9789524928953

  Muuta: kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

  Kirjan laji

  Muita historiakirjoja

  Punaisten lyhtyjen HelsinkiKatja Tikka, Elina Maaniitty & Iisa Aaltonen

  Matka pääkaupunkimme menneisyyden vaietuille kujille, hämäriin porttikäytäviin, bordelleihin ja salakapakoihin.

  Homo europaeusKarin Bojs

  Ainutlaatuisen mukaansatempaava, 54 000 vuotta kattava tarina eurooppalaisten alkuperästä, DNA:sta ja sukututkimuksesta. Teos sai Ruotsin arvostetuimman kirjallisuuden alan tunnustuksen, August-palkinnon, vuoden 2015 parhaana tietokirjana.

  Viholliset keskellämme Atso Haapanen

  Vakoojina ja maanpettureina tuomittujen kohtalot Suomessa

  Pahan palveluksessaPaul Roland

  Teos kuvaa naisten osaa natsi-Saksan koneistossa ja niitä, jotka halukkaasti asettuivat sen palvelukseen.

  Muistolaattabongarin opasPauli Jokinen

  14 kävelyreittiä, joita seuraamalla pääsee tutustumaan eri kaupunginosien muistolaattoihin. Runsaasti kuvitettu kirja kertoo niiden tarinat.