Kirja: Superviljat  (Chrissy Freer)

Kirja on loppuunmyyty.

Superviljat Terveellisen ruokavalion uudet trenditChrissy Freer

Tässä kirjassa käsitellään 12 superviljaa: kvinoaa, amaranttia, tattaria, tummaa riisiä, chiaa, hirssiä, kauraa, spelttiä ja ohraa sekä kamut-, emmer- ja freekeh-vehnää. Kirja kertoo niiden ravinto- ja terveysvaikutuksista samoin kuin siitä, miten niitä kannattaa käyttää ja valmistaa.

Superruoka on ravintoa, joka on luonnostaan erityisen ravitsevaa suhteessa sen energiamäärään. Superviljat ovat viljalajeja, jotka ovat paitsi ravitsevia myös monella tapaa terveyttä edistäviä. Ne ovat viime aikoina herättäneet suurta kansainvälistä huomiota.

Pitkälle jalostetuissa viljalajeissa on superviljoja huonompi ravintoarvo, vähemmän terveellisiä rasvoja, antioksidantteja ja kasviperäisiä ravinteita eli fytonutrientteja.

Innostus superviljoja kohtaan on nousussa myös siksi, että ne sopivat syötäväksi silloinkin, kun on pakko pitää yllä erikoisruokavaliota, vaikkapa keliakian tai vehnäintoleranssin tähden. Superviljat sopivat myös niille, jotka syövät kasvis- tai vegaaniruokaa.

Kirjassa esitellään myös runsaasti kustakin superviljasta loihdittuja herkullisia reseptejä, joten lukijalle tarjoutuu tapoja sisällyttää superviljoja omaan jokapäiväiseen ruokavalioonsa.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 2/2014
Sivumäärä: 224 s.
Kirjastoluokka: 68.2

Muuta: suomennos Anna Maija Luomi, kansi Susanne Gebbert

Kirjan laji

Ruoka- ja juoma-aiheisia

Parhaat piirakatTiia Koskimies

Tarjottavaa arkeen ja juhlaan. Mukana on niin perinteisiä retro-piirakoita kuin uusia tuttavuuksia.

Kodin uusi mehukirjaPetter Bergström

Kodin uusi mehukirja tuo kotitekoisten mehujen valmistuksen nykyaikaan. Tuttujen marjamehujen lisäksi kirja sisältää paljon juomareseptejä aivan uudenlaisiin aineksiin ja makuyhdistelmiin.

Suomalainen puurokirjaTiia Koskimies

Suomalaisessa puurokirjassa on kaikkien perinteisten suomalaisten puurojen perusohjeet. Kotimaisten viljojen lisäksi kirjassa on gluteenittomista superviljoista valmistettuja puuroja sekä helppotekoisia ja trendikkäitä tuorepuuro-ohjeita.

Vaihtoehdot lihalleTatu Lehtovaara

Kirja esittelee vaihtoehtoisia proteiininlähteitä ja kertoo, miten niistä saa maittavaa arki- ja juhlaruokaa.

VeneruokaaJennie Gillander

Kirjan ohjeilla pienessä venekeittiössä syntyy vaihtelevaa ja maistuvaa ruokaa joka päivä.