Kirja: Superviljat  (Chrissy Freer)

Kirja on loppuunmyyty.

Superviljat Terveellisen ruokavalion uudet trenditChrissy Freer

Tässä kirjassa käsitellään 12 superviljaa: kvinoaa, amaranttia, tattaria, tummaa riisiä, chiaa, hirssiä, kauraa, spelttiä ja ohraa sekä kamut-, emmer- ja freekeh-vehnää. Kirja kertoo niiden ravinto- ja terveysvaikutuksista samoin kuin siitä, miten niitä kannattaa käyttää ja valmistaa.

Superruoka on ravintoa, joka on luonnostaan erityisen ravitsevaa suhteessa sen energiamäärään. Superviljat ovat viljalajeja, jotka ovat paitsi ravitsevia myös monella tapaa terveyttä edistäviä. Ne ovat viime aikoina herättäneet suurta kansainvälistä huomiota.

Pitkälle jalostetuissa viljalajeissa on superviljoja huonompi ravintoarvo, vähemmän terveellisiä rasvoja, antioksidantteja ja kasviperäisiä ravinteita eli fytonutrientteja.

Innostus superviljoja kohtaan on nousussa myös siksi, että ne sopivat syötäväksi silloinkin, kun on pakko pitää yllä erikoisruokavaliota, vaikkapa keliakian tai vehnäintoleranssin tähden. Superviljat sopivat myös niille, jotka syövät kasvis- tai vegaaniruokaa.

Kirjassa esitellään myös runsaasti kustakin superviljasta loihdittuja herkullisia reseptejä, joten lukijalle tarjoutuu tapoja sisällyttää superviljoja omaan jokapäiväiseen ruokavalioonsa.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 2/2014
Sivumäärä: 224 s.
Kirjastoluokka: 68.2

Muuta: suomennos Anna Maija Luomi, kansi Susanne Gebbert

Kirjan laji

Ruoka- ja juoma-aiheisia

Heinäsirkka keittiössäFolke Dammann & Nadine Kuhlenkamp

Kokeileville kulinaristeille ja liharuokaa karttaville, ympäristötietoisille kuluttajille hyönteisistä on muodostumassa suorastaan trendiruokaa.Kirja opastaa hyönteisten käyttöön keittiössä ja tarjoaa runsaasti reseptejä.

VillivihanneskeittokirjaMarlene Gustawson

Villivihanneskeittokirja opastaa tunnistamaan ja käyttämään luonnosta löytyviä kasveja. Se kertoo havainnollisesti, mitä kasveja ja kasvinosia voi syödä ja miten niistä valmistetaan herkullista ruokaa.

Juuri näin!Tiia Koskimies

Tiia Koskimies tarjoilee runsaasti uusia makuja ja valmistustapoja herkullisiin ja terveellisiin juuresruokiin.

Kodin uusi mehukirjaPetter Bergström

Kodin uusi mehukirja tuo kotitekoisten mehujen valmistuksen nykyaikaan. Tuttujen marjamehujen lisäksi kirja sisältää paljon juomareseptejä aivan uudenlaisiin aineksiin ja makuyhdistelmiin.

Kaikki avokadosta Gaby Dalkin

Upeasti kuvitettu teos on täydellinen keittokirja jokaiselle, joka haluaa löytää uusia tapoja nauttia avokadon terveysvaikutuksista ja lempeän hienostuneesta mausta.