Superviljat Terveellisen ruokavalion uudet trenditChrissy Freer

Tässä kirjassa käsitellään 12 superviljaa: kvinoaa, amaranttia, tattaria, tummaa riisiä, chiaa, hirssiä, kauraa, spelttiä ja ohraa sekä kamut-, emmer- ja freekeh-vehnää. Kirja kertoo niiden ravinto- ja terveysvaikutuksista samoin kuin siitä, miten niitä kannattaa käyttää ja valmistaa.

Superruoka on ravintoa, joka on luonnostaan erityisen ravitsevaa suhteessa sen energiamäärään. Superviljat ovat viljalajeja, jotka ovat paitsi ravitsevia myös monella tapaa terveyttä edistäviä. Ne ovat viime aikoina herättäneet suurta kansainvälistä huomiota.

Pitkälle jalostetuissa viljalajeissa on superviljoja huonompi ravintoarvo, vähemmän terveellisiä rasvoja, antioksidantteja ja kasviperäisiä ravinteita eli fytonutrientteja.

Innostus superviljoja kohtaan on nousussa myös siksi, että ne sopivat syötäväksi silloinkin, kun on pakko pitää yllä erikoisruokavaliota, vaikkapa keliakian tai vehnäintoleranssin tähden. Superviljat sopivat myös niille, jotka syövät kasvis- tai vegaaniruokaa.

Kirjassa esitellään myös runsaasti kustakin superviljasta loihdittuja herkullisia reseptejä, joten lukijalle tarjoutuu tapoja sisällyttää superviljoja omaan jokapäiväiseen ruokavalioonsa.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 2/2014
Sivumäärä: 224 s.
Koko: 216 x 255 mm
Sidosasu: nidottu, nelivärinen
Kirjastoluokka: 68.2
ISBN: 9789524928373

Muuta: suomennos Anna Maija Luomi, kansi Susanne Gebbert

Kirjan laji

Ruoka- ja juoma-aiheisia

Grillimestarin kasvisherkut Tatu Lehtovaara

Grilliherkuillaan tunnetuksi tullut keittiömestari Tatu Lehtovaara osoittaa uudessa kirjassaan, ettei grillaaminen ole vain lihansyöjien huvia. Grillissä syntyy mahtavia herkkuja myös kasviksista.

Juuri näin!Tiia Koskimies

Tiia Koskimies tarjoilee runsaasti uusia makuja ja valmistustapoja herkullisiin ja terveellisiin juuresruokiin.

Jallu Jonna Pulkkinen

Jallu on osa maamme kulttuurihistoriaa, romanttisten reissumiesten ja rajujen rokkareiden juoma, jota nautitaan hyvässä seurassa, pilke silmäkulmassa. Mutta kuinka siitä tuli sellainen?

TulillaMatias Koskimies

Kirja kertoo sekä tulen että tulilla istumisen merkityksestä ihmisille. Samalla se johdattaa avotulella valmistettujen herkkujen äärelle.

Parhaat kesäsalaatitMia Gahne

Kesäkokin toivekirja nostaa salaatit aivan uudelle tasolle kekseliäine aineksineen ja ruokaisine lisukkeineen.